Unguent de SÂNZIENE pentru TIROIDĂ

Cunoscute și sub numele de „drăgaica”, sânzienele (Gallium verum) se bucură de o mare atenție în rândul fitoterapeuților, datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Aceste plante sunt bogate în substanțe cu proprietăți antiinflamatoare, analgezice și cicatrizante. Sunt cunoscute în mod deosebit de către femei pentru acțiunea lor binefăcătoare asupra glandei tiroide.

Sanziene tiroida

Sânzienele ajută la reglarea funcțiilor și secrețiilor tiroidei, având un efect pozitiv și asupra hormonilor.

Acest unguent se găsește în magazinele naturiste și conține, pe lângă sânziene, și gălbenele. Și aceste plante sunt renumite pentru efectele lor benefice asupra pielii și a organelor interne. Sunt antiinflamatoare, antitumorale, emoliente, cicatrizante și antibacteriene.

Produsul mai are în compoziție ulei de floarea-soarelui, ceară de albine și uleiuri esențiale.

Crema cu sânziene – indicații terapeutice

Este destinată în mod deosebit persoanelor care au probleme cu tiroida, fiind indicată ca adjuvant în:

– noduli tiroidieni
– hipotiroidie
– tiroidită autoimună
– boala Basedow

Poate fi folosită și pentru tratarea negilor, eczemelor și psoriazisulRegretatul fitoterapeut Constantin Milică recomanda utilizarea sânzienelor în hipertiroidie, precum și contra afecțiunilor corzilor vocale și a tumorilor ganglionare.

Infuzia concentrată de sânziene (obținută din 2-3 lingurițe de plantă și 250 ml de apă) poate fi folosită sub formă de gargară în afecțiunile glandei tiroide și a corzilor vocale.

În hipertiroidie, autorul recomanda macerat de sânziene (4-6 linguri de plantă la 1 litru de apă, macerate 8 ore). Se administrează în 2-4 ore, în cure de cel puțin 3 luni.

Cum se folosește unguentul de sânziene 

Unguentul cu sânziene se aplică într-un strat subțire pe zona glandei tiroide, sau a regiunii de piele afectate, de 2-3 ori pe zi. Se masează ușor până când pătrunde în piele.

Înainte de a folosi orice produs de uz extern, este indicat să-l testați pe o porțiune mică de piele. Aplicați puțin unguent pe partea interioară a antebrațului. Dacă în 24 de ore nu apar reacții adverse, puteți utiliza produsul în siguranță.

Cremă cu sânziene pentru tiroidă – preț

O cutie de 100 de grame costa 6 lei

 

Surse:

1. Farmanat Poieni, Crema tip Unguent cu Dragaica (Sanziene) si Galbenele: http://www.farmanatpoieni.ro/Unguent-alifie-de-dragaica-sanziene

2. Ziarul Lumina, Floarea Sfântului Ioan, panaceu în tratamentele naturiste: http://ziarullumina.ro/floarea-sfantului-ioan-panaceu-in-tratamentele-naturiste-42661.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.