COACĂZELE negre reduc dependența de ALCOOL în câteva săptămâni

Coacăzele negre au numeroase utilizări în medicina tradițională. Studiile științifice realizate în laboratoare moderne au scos la iveală mult mai multe beneficii.

Coacăzele negre se numără printre alimentele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, compuși care luptă împotriva proceselor de degenerare, îmbătrânire sau îmbolnăvire a celulelor, țesuturilor și organelor corpului.

Coacaze negre

Coacăze negre – proprietăți

Nu este de mirare că au un potențial terapeutic uriaș. Cercetătorii au descoperit că aceste fructe au proprietăți antioxidante puternice, antiinflamatoare și antimicrobiene, fiind utile în numeroase boli.

Conțin cantități mari de antociani (delfinidină, cianidină), flavonoli, acizi fenolici și acizi grași polinesaturați.

Pe lângă antioxidanți, conțin minerale alcalinizante, precum fosfor, potasiu, magneziu și calciu, vitamine din grupul B, vitamina P și taninuri.

___________________________

Câteva studii au evidențiat efectele pozitive ale coacăzelor negre în hipertensiune arterială și alte boli cardiovasculare, neoplazice, neurodegenerative, oculare și urinare (nefro-litiază) și neuropatie diabetică.

Cercetătorul științific român Virginia Ciocan vorbește în una din cărțile sale despre calitățile impresionante ale coacăzului negru, atât ale fructelor, cât și ale frunzelor, semințelor și mugurilor.

Datorită efectelor detoxifiante puternice, sunt deosebit de utile în alcoolism și în bolile ficatului.

Autoarea susține că o cură cu coacăze negre de câteva săptămâni poate face să dispară dependența de alcool. Cura nu trebuie întrerupt deloc, iar pe durata ei nu trebuie consumat deloc băuturi alcoolice. Este posibil ca la sfârșitul tratamentului, persoana să simtă chiar o anumită intoleranță la alcool.

___________________________

Coacăzele negre ajută la eliminarea toxinelor din corp, și au totodată efecte digestive și revitalizante. Tonifică sistemul nervos și îmbunătățește funcția neuronilor, memoria și echilibrul psihic.

Biologul Virgina Ciocan recomandă coacăzele și în convalescență, anemie, oboseală cronică – atât la nivel fizic, cât și psihic, avitaminoză, oboseală vizuală și miopie, boli de inimă și predispoziție la infecții respiratorii.

_____________________________

Mod de administrare

Coacăzele se pot consuma ca atare, sau sub formă de suc. Fructele se dau prin storcător, sau se zdrobesc cu lingura într-o cană și se toarnă apă peste ele. Se presează apoi prin tifon și se obține sucul. Pulpa care rămâne după strecurare nu se aruncă, ci se consumă cu nuci și miere, la desert. Sucul de coacăze negre se bea înainte de masă. Este indicat în toate afecțiunile precizate mai sus.

Și infuzia poate fi administrată în scop terapeutic. Aceasta se poate prepara din frunze, fructe, semințe și muguri.

Se pune 1 linguriță de plante la infuzat în 250 ml de ap clocotită 10 minute. Infuzia strecurată se consumă ca atare, fără zahar. Se administrează zilnic, în cure de cel puțin 6 luni.

_________________________

Surse bibliografice:

1. Gopalan A., Reuben SC., Ahmed S, Darvesh AS., Hohmann J, Bishayee A., The health benefits of blackcurrants, Journal of Functional Food, 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22673662

2. Virginia Ciocan, Previne și învinge boala cu plante medicinale adaptogene și imunitare, Coacăz negru, Editura Universitară, 2012, p. 83

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.