Cura de DETOXIFIERE și IMUNIZARE a organismului primăvara – dr. Doru Laza

Frigul și umiditatea, lipsa luminii solare, sedentarismul și alimentația săracă în vitamine și minerale din timpul iernii afectează imunitatea organismului.

Din acest motiv, la început de primăvară, cu toții avem nevoie de o cură de imunizare și detoxifiere pentru o adaptare cât mai rapidă la noul anotimp care ne stă înainte.

Cura de Detoxifiere

Doctorul Doru Laza spune că cele mai bune remedii revigorante pe care le putem folosi pentru redresarea organismului sunt plantele verzi.

Le numește „transfuzii de sânge verde”, datorită concentrației bogate în clorofilă pe care o conțin. Clorofila ajută atât la curățarea corpului, cât și la refacerea nivelurilor de vitamine și minerale.

Plantele sunt o sursă fabuloasă de apă distilată, vitamine și săruri minerale, pe care le absorb din sol prin intermediul rădăcinii.

Clorofila este una din cele mai bune surse naturale de magneziu. Curăță cavitatea bucală, elimină halena și îmbunătățește respirația, curăță tractul digestiv, absoarbe toxinele și ajută la eliminarea lor, elimină radicalii liberi și combate anemia.

Cele mai bune surse de clorofilă naturală sunt zarzavaturile, frunzele de culoare verde închisă și lăstarii proaspeți: spanacul, pătrunjelul, mărarul, urzicile, măcrișul, untișorul, păpădia, gulia, ceapa verdeCantități mai mici de clorofilă găsim și în salata verde, varză și andive.

Pe lângă clorofilă, plantele verzi pot furniza organismului și alți nutrienți importanți, precum vitamina C, potasiu, magneziu și fibre.

____________________________________________________________________________________________________________

Cura de detoxifiere și imunizare

Clorofila se pierde în proporție de 80% prin fierbere sau uscare. Din acest motiv, cea mai bună formă de administrare a plantelor verzi este salata sau sucul proaspăt stors.

Cu păpădie

Păpădia are efecte benefice asupra tractului digestiv, a bilei, glicemiei și metabolismului grăsimilor.

Suc. Puneți 200 ml de apă în blender. Adăugați 8-10 frunze fragede de păpădie și mixați 1 minut. Consumați sucul obținut imediat, fără să-l strecurați. Se administrează pe stomacul gol, înainte de masă sau între mese.

Salate. Se pot consuma câte 5-8 tije florale tinere sau frunze de păpădie pe zi, ca atare, sau adăugate la salate, în combinație cu alte plante (frunze de untișor, urzici, tătăneasă, cicoare).

____________________________________________________________________________________________________________

Cu urzică

Macerat. Se pun 6-8 vârfuri de urzică (fără flori) în 200 ml de apă rece. Se lasă de seara până a doua zi, apoi se strecoară și se consumă.

Se fac cure de câte 15-20 de zile pe lună, timp de 1-2 luni consecutiv.

Infuzie. Se umple un borcan de 900 cu urzici pe un sfert și se completează cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 4-6 ore, apoi se strecoară și se consumă.

Sau se folosește planta uscat – 1 lingură de frunze mărunțite și 250 ml de apă clocotită, infuzată 3 minute. Se administrează câte 3-4 căni pe zi, în cure de 15-20 de zile pe lună, 2-3 luni consecutiv.

Salată. Frunzele proaspete de urzică se pot folosi la salate, cu efecte bune în anemie, intoxicarea organismului, lipsă de vitamine și minerale.

____________________________________________________________________________________________________________

Cu sevă de mesteacăn

Se recoltează la început de primăvară în sticle de sticle sau vase de lut, înainte de înflorire. Se consumă câte 1-2 pahare, de 2-3 ori pe zi, timp de 15-20 de zile.

Ajută la drenarea organismului, fiind util în alergii, gută, reumatism, afecțiuni ale rinichilor, convalescență și carență de minerale.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Cristela Georgescu, Imunizarea de primăvară cu pentru trup și suflet cu dr. Doru Laza: http://cristelageorgescu.ro/de-vorba-cu-dr-doru-laza-imunizare-de-primavara-pentru-trup-si-suflet/04/2012/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.