REȚETE de casă pentru stimularea IMUNITĂȚII la adulți și copii

În acest articol vă prezentăm câteva rețete simple de stimulente imunitare naturale pe care le putem prepara noi singuri.

După cum veți vedea, ingredientele sunt ușor accesibile. Probabil le aveți deja în casă.

Tonic imunitar – rețetă

Acest preparat 100% natural se numește „cidru de foc”, datorită fierbințelii sale și gustului picant al ingredientelor folosite.

Ingrediente

• ½ ceapă
• 2-3 căței de usturoi
• ¼ cană de rădăcină de ghimbir ras
• ¼ cană de hrean ras
• 2-3 felii de ardei roșii iuți
• 950 ml de oțet de mere nerafinat
• miere sau melasă, după gust

Preparare

Tocați mărunt ceapa și zdrobiți usturoiul. Tăiați ardeiul iute. Dați ghimbirul și hreanul pe răzătoare și puneți toate ingredientele într-un borcan de 1 litru.

Umpleți borcanul cu oțet. Amestecați cu o lingură lungă de lemn și acoperiți gura borcanului cu o bucată de tifon, apoi puneți capacul.

Lăsați ingredientele la infuzat timp de 4 săptămâni, agitând recipientul zilnic. Strecurați oțetul și aruncați plantele. Păstrați licoarea obținută într-o sticlă de sticlă, la frigider.

Poate fi folosit ca tonic – câte 1-2 linguri pe zi, ca atare sau diluat cu apă. Este grozav și ca dressing pentru salate, amestecat cu ulei de măsline. Poate fi folosit și la gătit.

Dacă intenționați să-l folosiți și pentru copii, diluați-l cu apă și reduceți cantitatea de ardei iute, hrean și ghimbir.

_____________________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru stimularea imunității

Ingrediente

• 2 lingurițe de mentă (tonică, decongestionantă)
• 2 lingurițe de gălbenele (imunostimulator, antibacteriene)
• 2 lingurițe de echinacea (imunostimulatoare, antivirală)
• 2 lingurițe de trifoi roșu (bogat în substanțe hrănitoare)
• 1 linguriță de flori de soc (sudorifice și antivirale)
• 1 linguriță de goldenseal (antibiotic, anti-infecțios)
• 1 linguriță de rădăcină de ghimbir ras (antiinflamator, imunostimulator, analgezic, decongestionant)

Preparare

Amestecați toate plantele într-un vas, apoi păstrați amestecul într-un borcan. Folosiți 1-2 linguri de amestec de plante la 1-2 căni de apă clocotită. Lăsați la infuzat cel puțin 30 de minute. Pentru o infuzie mai concentrată, lăsați plantele în apă câteva ore.

Se pot consuma câte 1-3 căni de ceai pe zi pentru stimularea imunității și o recuperare mai rapidă din boală.

_____________________________________________________________________________________________________________

Cimbru cu miere pentru imunitate

Atât cimbrul, cât și mierea au proprietăți antibacteriene și conțin substanțe care stimulează sistemul imunitar și previn bolile.

Încălziți mierea (fără să o fierbeți) la foc mic. Adăugați câteva crenguțe de cimbru proaspăt și luați vasul de pe foc. Lăsați plantele la infuzat în miere câteva săptămâni.

Dacă folosiți cimbru uscat, strecurați mierea. Dacă nu, lăsați plantele în miere.

Consumați câte 1 linguriță de sirop pe zi. poate fi adăugat și în ceai sau alte rețete.

La fel de bun este și oregano sau rozmarinul, care care au efecte terapeutice similare cu cele ale cimbrului. Acestea au însă o aromă mai puternică.

Atenție, mierea nu este indicată copiilor sub 1 an!

_____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Healing Harvast Homestead, 10 Natural Ways to Boost Your Child’s Immune System and Keep Him-and You, Well! (Do These If You Love Your Child): https://www.healingharvesthomestead.com/home/2017/9/14/how-to-boost-your-childs-immune-system-and-keep-him-well-and-yours-too?rq=cold%20and%20fl

2. Healing Harvast Homestead, It’s Fire Cider Time! A Classic Tonic Herbal Remedy: https://www.healingharvesthomestead.com/home/2016/9/4/its-fire-cider-time?rq=fire%20cider

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.