PASTĂ de ALUNE, MIERE și BUSUIOC – un remediu FORTIFIANT pe care ni-l putem prepara singuri în casă

Bogate în minerale, vitamine și antioxidanți, alunele sunt un aliment energizant excepțional. Grație efectelor tonice pe care le au asupra organismului, îndeosebi asupra sistemului nervos și osos, sunt recomandate în alimentația copiilor, a vârstnicilor și a sportivilor.

Este bine ca și a persoanele anemice, femeile aflate în perioada de menopauză și cei bolnavi de tuberculoză să le includă în dieta lor.

Un preparat deosebit de gustos și sănătos pe bază de alune este tonicul prezentat mai jos. Este vorba despre o pastă dulce-aromată de alune cu miere, la care se adaugă puțin busuioc măcinat.

Pe lângă virtuțile sale nutritive, acest preparat are și valoare medicinală, fiind indicat în tulburările de ritm cardiac, neurastenie, impotență, boli de oase, tulburări ale sistemului nervos, colici nefritice, nefrite sau viermi intestinali.

Pastă de alune și busuioc – rețetă

Ingrediente

• 100 g de alune crude
• 3 linguri de miere (preferabil polifloră)
• 1 lingură de frunze uscate de busuioc

Preparare

Pentru efecte maxime, este indicat să folosiți alune de pădure crude, dar bine uscate.

Mixați alunele cu ajutorul unui robot cu lama S sau a mașinii de tocat carne. Trebuie să obțineți o pulbere fină, ca o făină.

Frunzele de busuioc uscate se macină și ele prin râșnița electrică de cafea, până se fac pudră. Aceasta poate fi cernută printr-o sită, pentru a deveni și mai fină.

Puneți busuiocul și alunele măcinate într-un bol. Adăugați mierea de albine și amestecați energic, până rezultă o masă omogenă, ca o cremă.

Transferați pasta obținută într-un borcănel sau într-o caserolă cu capac, și păstrați-o la frigider.

Se ia câte 1 linguriță de pastă pe zi, dimineața, pe stomacul gol. După 10-20 de minute se poate lua micul-dejun. Cura durează 14 zile.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Pasta de alune și busuioc ameliorează tulburările de ritm cardiac, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 13, 10 decembrie 2016 – 10 februarie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 6-10

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. DACA AI FIBRILATIE PERMANENTA ???SE POATE FOLOSI ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]