2 REȚETE simple pentru tratarea RETENȚIEI de APĂ (mâini și picioare umflate)

Nutriționistul Alina Stoica recomandă două mijloace naturale și simple prin care putem trata retenția de apă.

Această problemă este definită ca un blocaj limfatic, des întâlnit la femei, mai ales în perioadele în care au loc modificări hormonale (sindrom premenstrual, menopauză).

Pentru a preveni blocajele din corp, este important să evităm sedentarismul și să facem cât mai multă mișcare.

Alimentația sănătoasă trebuie să fie de asemenea un aliat de bază în ceea ce privește combaterea bolilor de care suferim. Pentru remedierea retenției de apă, avem la îndemână două rețete culinare și terapeutice deopotrivă.

Ingredientele-cheie ale acestor rețete sunt rădăcina de țelină și tulpinile de apio. Acestea pot fi incorporate în dieta zilnică, sub formă de suc, supe-creme, salate, smoothie-uri, legume sotate.

Apio este o tulpină dulce de țelină, care se găsește în supermarketurile de la noi. Are efecte bune asupra colesterolului și tensiunii arteriale.

Acționează asemenea unui burete, îndepărtând toxinele și depunerile din organism. Are efecte stimulente asupra sistemului limfatic și curăță blocajele.

Pentru prima parte a zilei, vom bea un smoothie (un suc cremos din verdețuri), iar pentru a doua parte a zilei, vom consuma o supă din legume asemănătoare.

__________________________________________________________________________________________________________

1. Smoothie verde

Acest suc verde cremos conține apio, broccoli (2 buchețele), avocado (jumătate), ghimbir (o bucățică mică) și semințe de chia (2 lingurițe).

Este vitaminizant, stimulent al metabolismului și tonic imunitar, suficient de consistent, hrănitor și energizant încă să poată înlocui un mic-dejun tradițional.

Ingredientele se curăță, se taie bucăți și se mixează în blender cu jumătate de pahar de apă, sau mai multă, în funcție de textura dorită (mai cremoasă sau mai lichidă).

Din compoziția obținută se poate păstra o cantitate pentru a obține o supă-cremă rece. Se toarnă într-o farfurie și se presară semințe de chia și se decorează cu frunzulițe de busuioc și pătrunjel verde.

În cantitatea rămasă, pentru smoothie, se mai poate adăuga puțină apă și suc de lămâie.

__________________________________________________________________________________________________________

2. Supă de legume

Această supă conține broccoli, rădăcină de țelină, apio, dovlecel, pătrunjel și busuioc (sau alte mirodenii, după gust). Se taie legumele cubulețe, cu excepția tulpinii apio.

Se pune apa la fiert, și după ce începe să clocotească, legumele se lasă să fiarbă 10 minute, nu mai mult.

După ce s-au înmuiat, se scurg de apă și se mixează în blender împreună cu tulpina crudă de apio, până rezultă o compoziție cremoasă, omogenă. Se adaugă sare și câte puțină apă, până atingeți consistența dorită.

Se pot adăuga diverse mirodenii: busuioc, cimbru, rozmarin, ghimbir. Se decorează cu frunze de apio sau pătrunjel proaspăt.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Carmen Negoiță, Ce înseamnă retenția de apă și cum se tratează, cu Alina Stoica: https://www.youtube.com/watch?v=NM8ZM6BAwco

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.