GELUL de ALOE – un remediu inestimabil pentru PIELE

Aloe vera este fără îndoială unul din cele mai valoroase remedii naturale pentru piele. Este folosită de mii de ani în scop terapeutic în diferite culturi ale lumii: egiptene, indiene, mexicane, japoneze și chineze.

Conține cel puțin 75 de compuși activi: vitamine, minerale, enzime, lignini, saponine, acid salicilic, aminoacizi și zaharuri.

Gel de Aloe Vera

Vitaminele A (beta-caroten), C și E acționează ca antioxidanți. Cele 8 enzime reduc inflamația excesivă și ajută la descompunerea zaharurilor și a grăsimilor.

Conține minerale prețioase – calciu, crom, cupru, seleniu, magneziu, potasiu, zinc și mangan, necesare pentru buna funcționare a diferitelor sisteme enzimatice.

Acizii grași (steroli din plante) au o acțiune antiinflamatoare, antiseptică și analgezică. Hormonii ajută la vindecarea rănilor.

Aloe vera conține 20 din cei 22 de aminoacizi necesari și 7 din 8 aminoacizi esențiali.

Saponinele sunt substanțe săpunoase care formează circa 3% din gelul frunzelor, și care au proprietăți antiseptice și curățitoare.

Aloe vera crește conținutul de colagen dintr-o rană și accelerează procesul de vindecare. Gelul de aloe vera a demonstrat efecte protectoare împotriva daunelor cauzate de radiații la nivelul pielii.

Mucopolizaharidele din aloe vera ajută la păstrarea umidității în piele și stimulează producția de colagen și fibre de elastină, care previn ridarea pielii.

Ajută totodată la înmuierea pielii afectate de descuamare. Aminoacizii înmoaie celulele de piele întărită, iar zincul acționează ca un astringent pentru întărirea porilor.

Efectele sale hidratante au fost studiate în tratamentul pielii uscate. Aloe vera îmbunătățește integritatea pielii, reduce aspectul de riduri fine și eritemul. A demonstrat totodată efecte anti-acneice.

Aloe vera conține agenți antiseptici cu o acțiune inhibitoare asupra fungilor, bacteriilor și virusurilor: lupeol, acid salicilic, acid cinamic, fenoli și sulf.

Gelul de aloe vera ameliorează disconfortul cauzat de iritațiile dureroase ale pielii.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Amar Surjushe, Resham Vasani, and D G Saple, ALOE VERA: A SHORT REVIEW, Indian J Dermatol. 2008: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/

2. Annie’s Remedies, Aloe Vera Gel: https://www.anniesremedy.com/aloe-vera-gel.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]