URZICILE reglează reacțiile sistemului IMUNITAR și ajută în bolile AUTOIMUNE (cum se face cura)

Plantele cu efecte antiinflamatoare sunt benefice în tulburările autoimune deoarece suprimă răspunsurile sistemului imunitar la stimuli.

Stresul inflamator prelungit determină sistemul imunitar să se pornească împotriva gazdei, atacând țesuturile proprii ale corpului. Așa se dezvoltă bolile autoimune.

Urzici

Totodată, aceste plante reduc atacul sistemului imunitar asupra țesuturilor pe care acesta le consideră străine. Urzicile fac parte din categoria acestor plante. Acestea ascund o forță curativă remarcabilă.

Din păcate sunt prea puțin exploatate în folosul sănătății. Dacă oamenii au ști cât de multe boli pot vindeca urzicile, ar face în fiecare primăvară o cură. Se găsesc la discreție în natură, dar se pot procura și din piață, de la țărani.

Urizicile purifică și ajută la formarea sângelui, fiind un remediu tonic pentru oboseala cauzată de anemie, mai ales la femei. Sunt un leac străvechi pentru durerile musculare și articulare. Elimină toxinele din sânge, ficat, limfă și rinichi. Ca urmare a detoxifierii, corpul își recapătă energia și vitalitatea.

Datorită efectelor sale curățitoare, urzica este de mare ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni ale pielii: acnee, eczeme, psoriazis, arsuri, iritații și mâncărimi.

____________________________________________________________________________________________________

Datorită efectelor sale imunomodulatoare, antiinflamatoare și detoxifiante, urzica re-echilibrează reacțiile imune, producând o îmbunătățire notabilă a simptomelor bolilor autoimune.

Studiile preclinice sugerează că urzicile conțin compuși cu o activitate antiinflamatoare și imunomodulatoare, care ar putea fi utili în tratamentul bolilor autoimune și inflamatorii, precum artrita reumatoidă.

Datorită acțiunii lor diuretice, urzicile alcalinizează și elimină acidul uric din articulații la persoanele cu gută, reducând astfel durerile și umflăturile.

Urzicile sunt benefice pentru cei care suferă de dureri articulare și musculare cauzate de artrită, gută, reumatism, fibromialgie și tendonită, lupus au alte dureri corporale asociate cu tulburările imune.

Persoanele afectate de aceste boli pot bea ceai sau suc de urzici, sau le pot consuma zilnic în salate, ciorbe sau mâncăruri scăzute.

Ceaiul de urzică este un leac străvechi pentru alergii: rinită alergică, dermatită, urticarie. Studiile au demonstrat că această plantă conține substanțe antihistaminice (anti-alergice).

Urzica ajută și în reducerea inflamației membranelor mucoase, în dureri în gât, leziuni bucale, inflamația intestinelor sau hemoroiziEfectele sale antiinflamatoare au fost comparate cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

____________________________________________________________________________________________________

Cura cu urzici

Persoanele care suferă de colagenoză, tiroidită autoimună și alte boli autoimune pot urma o cură de 2 luni cu suc de urzici proaspăt obținut. Se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi, în prima parte a zilei.

Urzicile sunt bogate în minerale, vitamine, aminoacizi și clorofilă. Conțin vitaminele A, B1, B2, B3, B5, C, D, E, K, calciu, crom, fier, magneziu, potasiu, cupru și zinc.

În acest articol puteți afla cât de ușor se obține sucul de urzici.

Precauții și contraindicații

Urzicile nu sunt indicate persoanelor care urmează un tratament pentru tromboze. În perioada sarcinii și alăptării se pot consuma doar frunzele, nu și rădăcina.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Restorative Medicine, Natural Support for Autoimmune and Inflammatory Disease: https://restorativemedicine.org/journal/natural-support-for-autoimmune-and-inflammatory-disease/

2. Formula As, Farmacia verde: Vremea urzicilor! http://www.formula-as.ro/2015/1157/terapii-alternative-58/farmacia-verde-vremea-urzicilor-18921

3. The Fresh Carrot, Autoimmunity: http://www.thefreshcarrot.ca/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=5020E137E9014BC38944489AF1F99926&DocID=allergy-autoimmunity

4. Dr. Paul Haider, The Healing Power of Stinging Nettles, An Herb with Multiple Uses, Community Om Times: http://community.omtimes.com/profiles/blogs/the-healing-power-of-stinging-nettles-an-herb-with-multiple-uses

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]