AFINELE micșorează TUMORILE

Fructele de pădure sunt foarte bogate în antioxidanți, compuși care protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi. Afectarea celulelor este un factor major în dezvoltarea cancerului.

Dintre toate soiurile analizate, afinele au cea mai puternică acțiune antioxidantă.

Afinele Luptă Împotriva Cancerului

Consumul de afine scade colesterolul, protejează împotriva degenerescenței maculare, cataractei și glaucomului, combate inflamația asociată cu artrita și guta. Studiile au arătat că aceste fructe combat îmbătrânirea creierului, aducând funcțiile cognitive (îndeosebi memoria) la o stare mai tânără.

Cercetătorii au descoperit că afinele au și proprietăți anticancerigene puternice. Mecanismele prin care acestea previn carcinogeneza sunt multiple: inhibarea producției de molecule pro-inflamatorii, inhibarea stresului oxidativ și prevenirea daunelor la nivelul ADN-ului, inhibarea proliferării celulelor canceroase și inducerea apoptozei (moartea programată a celulelor).

Testele de laborator au arătat că extractele de afine sunt eficiente în distrugerea celulelor de cancer oral, mamar și de prostată

Un studiu recent, realizat la Universitatea de Stat din Ohio a arătat că afinele micșorează tumorile vaselor de sânge la bebeluși, crescând de 2 ori șansele de supraviețuire.

Șoarecii de laborator cu tumori care au fost hrăniți cu afine au trăit de două ori mai mult decât șoarecii care nu au primit extractul de afine. Echipa de cercetători a descoperit de asemenea că animalele din grupul care a primit afine au avut tumori cu 60% mai mici decât cei din grupul placebo.

Tumorile vaselor de sânge afectează circa 10% din bebeluși. În 1 din 10 cazuri, crescăturile pot obstrucționa unele organe vitale. Tratamentele convenționale – steroizi și interferon – sunt foarte agresive pentru bebeluși. Acestea distrug sistemul imunitar, afectează dezvoltarea neurologică și cauzează numeroase efecte secundare, precum ulcer, infecții severe, fracturi sau probleme de dezvoltare.

Rezultatele acestui studiu sugerează că afinele pot ameliora și alte cancere, precum melanomul, cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul de cap și de gât.

Pe lângă antocianini, afinele mai conțin un compus cu efecte anticancerigene, numit pterostilben, asemănător cu resveratrolul. Studiile au arătat că acest compus reduce creșterea leziunilor celulelor cancerului de ficat cu 50% și reduce leziunile pre-canceroase ale colonului cu 57%.

Alte studii au arătat că afinele combat cancerul de prostată, cancerul de ficat și de vezică.

____________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Baseline of Health Foundation, Blueberries Shrink Tumors: https://jonbarron.org/article/blueberries-shrink-tumors

2. Johnson SA., Arjmandi BH., Evidence for anti-cancer properties of blueberries: a mini-review, Anticancer Agents Med Chem. 2013 Oct;13(8):1142-8: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23387969

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]