Timp de sute de ani, spanacul a fost asociat cu personajul animat Popeye marinarul, care consuma acest aliment pentru a căpăta instant puteri supraomenești. Ideea că spanacul conține o cantitate mare de fier este un mit, datorat unei erori de […]
Articole despre 'spanac'
Spanacul hrănește OCHII și încetinește progresia cataractei și a degenerescenței maculare
Deși spanacul a fost asociat în mod greșit cu un conținut mare de fier, această verdeață impresionează de fapt prin acțiunea sa antioxidantă. Cercetătorii au descoperit că spanacul conține trei antioxidanți care au efecte protectoare asupra ochilor: luteină, zeaxantină și […]
Cum trebuie consumat SPANACUL – opiniile unor experți
Întotdeauna crud, spun unii experți. Prin prepararea termică se distrug enzimele vii și se pierd cantități mari de vitamina C, potasiu și acid folic (vitamina B9). Un studiu a arătat că spanacul crud are un conținut mai mare de luteină […]
Suc de SPANAC și MORCOV – un revitalizant excelent pentru anemie, oboseală, depresie (rețetă video)
Sucul de spanac și morcov este un revitalizant excelent pentru corpul nostru, care pășește stingher și slăbit în primăvară după câteva luni de iarnă. Atât spanacul, cât și morcovii au proprietăți energizante, remineralizante, detoxifiante, antioxidante și anticancerigene. Suc de spanac […]
SPANACUL – „mătura” STOMACULUI și a COLONULUI
Spanacul este unul din cele mai revitalizante verdețuri care apar odată cu venirea primăverii. Acest super-aliment conține numeroși nutrienți care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, și la curățarea întregului organism, îndeosebi a tubului digestiv (cavitatea bucală, faringele, esofagul, stomacul, […]
Oxalații din SPANAC și alte alimente – cât de periculoși sunt, și cum îi putem „dezarma”
Unele verdețuri sunt “criticate” pentru conținutul lor mare de acid oxalic (sau oxalați), care împiedică absorbția calciului și magneziului în corp, și duc la formarea pietrelor la rinichi. Avem așadar motive întemeiate să reducem pe cât posibil acest acid oxalic […]
Sucul de SPANAC, un tonic excelent pentru depresia fizică și psihică
Spanacul este unul din cele mai utile remedii naturiste pentru combaterea depresiei și oboselii. Conține foarte mult potasiu, magneziu, acid folic și triptofan, nutrienți care îmbunătățesc simțitor starea de spirit, combat iritabilitatea, calmează stările de anxietate, relaxează și întăresc mușchii. […]
SPANACUL, ”prințul legumelor” – un valoros medicament natural
Arabii prețuiau în trecut foarte mult spanacul, numindu-l “prințul legumelor”. Introdus în cultură încă din secolul al IV-lea, spanacul poate fi găsit la noi primăvara devreme și toamna. → Ce conține spanacul Intens colorate și delicate, sub aspectul banal al frunzelor […]
Suc de Spanac – Proprietăţi Vindecătoare, Reţetă de Preparare
Spanacul face parte din plantele cu frunze verzi înzestrate cu cel mai mare grad de detoxifiere şi purificare a organismului. Sucul de spanac are puteri tămăduitoare la nivelul sângelui, stomacului, ficatului şi mai ales a intestinului. Sucul de spanac este […]
Reţete Bio de Post: Mâncăruri cu Spanac
Legumele cu frunze verzi bogate în vitamine sunt la mare căutare primăvara. Ele ne curăţă de toxine, ne energizează şi ne dau din vitalitatea lor. Alături de urzici, spanacul este o verdeaţă cu virtuţi terapeutice remarcabile. Dar a-l găti într-un […]
Clătite de Post cu Fructe şi Sos
În post, majoritatea mâncărurilor care ne plac sunt interzise. Pe lista neagră sunt mai ales dulciurile. Din fericire, există numeroase reţete de dulce care se pot prepara fără lapte şi ouă. De pildă, clătitele se pot face foarte bine şi […]
Spanacul – verdeaţa care curăţă și tonifică organismul
Beneficiile spanacului asupra sănătăţii sunt cunoscute încă din vremurile antice. Este una din cele mai discutate şi mâncate verdeţuri. Calităţile terapeutice ale spanacului vizează mai ales problemele de sănătate de la nivelul sistemului digestiv. Spanac – proprietăți Spanacul a fost […]
Kale – proprietăți și beneficii
Kale este un tip de varză cu frunze de culoare verde sau mov. Frunzele din centru nu sunt legate ca la varza tradiţională, şi de aceea această plantă este de multe ori confundată cu o salată verde românească. Ce este […]