Aveți nevoie doar de 2 ingrediente pentru a prepara această cremă minunată pentru ten! Primul este morcovul, iar al doilea component este gelul de aloe vera. Așadar, produsul obținut în final este 100% natural. Morcovul conține vitamine și antioxidanți care […]
Articole despre 'morcovi'
Mâncați morcov – scade colesterolul și riscul de ateroscleroză!
√ Articol documentat Morcovul este o legumă-„minune”. Fitoterapeutul Ovidiu Bojor menționează în cărțile sale numeroasele sale calități. Consumul de morcov este util în afecțiunile digestive, respiratorii, hepatice și cardiovasculare. Studiile recente au arătat că morcovul contribuie la scăderea colesterolului. Morcovul […]
Brioșe-aperitiv cu morcovi, fără făină – din 4 ingrediente banale!
Dacă aveți o tavă pentru brioșe sau forme de brioșe și câțiva morcovi în casă, nu ezitați să încercați aceste brioșe-aperitiv! Sunt foarte bune, ușoare și sănătoase. Oferă un aport necesar de proteine și vitamine pentru prima parte a zilei. […]
Siropul de morcov ajută la eliminarea flegmei din plămâni
√ Articol documentat Siropul de morcov este un leac de casă vechi pentru răceală, tuse și gripă. Are efecte tonice generale și poate fi folosit inclusiv la copii. Siropul de morcov poate ajuta la eliminarea flegmei din plămâni. Calmează tusea, […]
Morcovul – o legumă care poate lecui multe boli
√ Articol documentat Morcovii sunt hrănitori și totodată vindecători. Pliniu cel Bătrân menționează utilizările sale inițiale ca leac și apoi ca aliment. Te invităm să descoperi cele mai importante beneficii ale acestei legume, precum și câteva leacuri din bătrâni cu […]
Ronțăiți zilnic 1-2 MORCOVI pentru prevenirea RIDURILOR și a CANCERULUI
Pielea este un indicator neîndoielnic al stării noastre de sănătate internă. Ea reflectă totodată stadiul de îmbătrânire a organismului. În egală măsură, se spune că frumusețea vine din interior, iar alimentația sănătoasă joacă un rol esențial în acest sens. Vitaminele […]
MORCOVUL – medicamentul casei pentru numeroase BOLI
Morcovul este apreciat în toate culturile datorită valorii sale nutritive și a proprietăților curative puternice. Este foarte bogat în vitamina A, vitaminele B1, B2 și C, fosfor, potasiu și calciu. Numeroși fitoterapeuți și nutriționiști îl recomandă în tratamentul anemiei și […]
SALATA de MORCOV și ROȘII ne oferă protecție antioxidantă asupra oaselor, ficatului, ochilor și vaselor de sânge (rețetă + beneficii)
Salata pe care v-o prezentăm este foarte bogată în antioxidanți, compuși care luptă cu stresul oxidativ și radicalii liberi, oferindu-ne o protecție importantă împotriva bolilor. Consumul de morcov ne poate aduce mari beneficii sănătății. Poate fi considerat un aliment-medicament, cu […]
MORCOVII împiedică absorbția COLESTEROLULUI în corp
Consumul de fructe și legume are efecte protectoare extraordinare asupra sistemului cardiovascular. Acestea nu conțin colesterol și sunt bogate în fibre, antioxidanți (carotenoizi, polifenoli) și vitamina C. Fibrele sunt foarte importante în dieta unei persoane cu un nivel crescut de […]
MORCOVUL – o sursă incredibilă de ENERGIE și SĂNĂTATE
Morcovul este una din cele mai versatile legume de pe pământ. Fie că îl consumăm crud, în salate, fie fiert, fier sub formă de suc sau adăugat într-o prăjitură de casă, morcovul este foarte gustos. Dincolo de dulceața lui naturală, […]
MORCOVII previn ÎMBĂTRÂNIREA pielii și formarea RIDURILOR
Aspectul pielii reflectă de multe ori sănătatea noastră interioară, întocmai ca o oglindă. De aceea se spune că frumusețea vine din interior. Cercetătorii au descoperit că între alimentație și sănătatea pielii există o legătură importantă. Oamenii de știință sunt extrem […]
Anti-cancerigen, antiinflamator, detoxifiant – morcov, ghimbir, grepfrut și turmeric la blender (rețetă video)
Ghimbirul și turmericul sunt două condimente orientale care au devenit foarte populare în întreaga lume, inclusiv la noi, după ce studiile au arătat că acestea au proprietăți terapeutice excepționale, comparabile cu medicamentele convenționale. Membri ai aceleiași familii de plante, ghimbirul […]
MORCOVI fermentați cu ghimbir și turmeric, la borcan – un remediu probiotic care crește IMUNITATEA împotriva bolilor (rețetă simplă)
Acest amestec fermentat posedă toate proprietățile terapeutice ale morcovului, ghimbirului și turmericului, plus beneficiile bacteriilor bune (probiotice) dezvoltate în urma procesului de fermentare. Morcovi fermentați – rețetă Rețeta este foarte simplă. Se prepară în 30 de minute. În loc de […]
MORCOVUL ca medicament – recomandările fitoterapeutului Ovidiu Bojor
Spre deosebire de multe alte alimente, morcovii au fost folosiți inițial ca medicament, și mai apoi ca o sursă obișnuită de hrană. În ultimii ani, sucul din morcov a ajuns foarte renumit pentru efectele sale terapeutice, inclusiv împotriva cancerului. Ce […]
De ce zicala “MORCOVII ne ajută să VEDEM mai bine” este adevărată
Părinții sau chiar bunicii noștri ne-au inoculat încă din copilărie faptul că morcovii sunt buni pentru vedere, și de aceea eram mereu “obligați” să mâncăm mai mulți. Este însă această legendă adevărată? După cum o arată studiile, morcovii au într-adevăr […]