Articole despre 'morcovi'

Mancati morcov – scade colesterolul si riscul de ateroscleroza

Mâncați morcov – scade colesterolul și riscul de ateroscleroză!

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Morcovul este o legumă-„minune”. Fitoterapeutul Ovidiu Bojor menționează în cărțile sale numeroasele sale calități. Consumul de morcov este util în afecțiunile digestive, respiratorii, hepatice și cardiovasculare. Studiile recente au arătat că morcovul contribuie la scăderea colesterolului. Morcovul […]

Leacuri babesti cu morcovi

Morcovul – o legumă care poate lecui multe boli

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Morcovii sunt hrănitori și totodată vindecători. Pliniu cel Bătrân menționează utilizările sale inițiale ca leac și apoi ca aliment. Te invităm să descoperi cele mai importante beneficii ale acestei legume, precum și câteva leacuri din bătrâni cu […]

MORCOVUL – medicamentul casei pentru numeroase BOLI

// Adaugă comentariu

Morcovul este apreciat în toate culturile datorită valorii sale nutritive și a proprietăților curative puternice. Este foarte bogat în vitamina A, vitaminele B1, B2 și C, fosfor, potasiu și calciu. Numeroși fitoterapeuți și nutriționiști îl recomandă în tratamentul anemiei și […]

MORCOVII împiedică absorbția COLESTEROLULUI în corp

// Adaugă comentariu

Consumul de fructe și legume are efecte protectoare extraordinare asupra sistemului cardiovascular. Acestea nu conțin colesterol și sunt bogate în fibre, antioxidanți (carotenoizi, polifenoli) și vitamina C. Fibrele sunt foarte importante în dieta unei persoane cu un nivel crescut de […]

MORCOVII previn ÎMBĂTRÂNIREA pielii și formarea RIDURILOR

// Adaugă comentariu

Aspectul pielii reflectă de multe ori sănătatea noastră interioară, întocmai ca o oglindă. De aceea se spune că frumusețea vine din interior. Cercetătorii au descoperit că între alimentație și sănătatea pielii există o legătură importantă. Oamenii de știință sunt extrem […]

MORCOVI fermentați cu ghimbir și turmeric, la borcan – un remediu probiotic care crește IMUNITATEA împotriva bolilor (rețetă simplă)

// Adaugă comentariu

Acest amestec fermentat posedă toate proprietățile terapeutice ale morcovului, ghimbirului și turmericului, plus beneficiile bacteriilor bune (probiotice) dezvoltate în urma procesului de fermentare. Morcovi fermentați – rețetă Rețeta este foarte simplă. Se prepară în 30 de minute. În loc de […]

MORCOVUL ca medicament – recomandările fitoterapeutului Ovidiu Bojor

// 3

Spre deosebire de multe alte alimente, morcovii au fost folosiți inițial ca medicament, și mai apoi ca o sursă obișnuită de hrană. În ultimii ani, sucul din morcov a ajuns foarte renumit pentru efectele sale terapeutice, inclusiv împotriva cancerului. Ce […]