Unii ar putea să critice pe viețuitorii din mănăstiri că au rețete moderne. Însă preparatele lor sunt mult mai sănătoase decât ceea ce găsim prin magazine. Cașcavalul de năut nu trebuie privit neapărat ca pe un surogat al brânzeturilor din […]
Articole despre 'lactate vegane'
Smoothie hrănitor cu ovăz și semințe pentru micul-dejun (fără lactoză)
Unele persoane nu obișnuiesc să mult dimineața. În locul unui mic-dejun copios preferă să bea un smoothie sau o cafea cu lapte. Dacă vă regăsiți în această categorie, rețeta de mai jos v-ar putea fi pe plac. Este un smoothie […]
Pastă din semințe de floarea-soarelui – poate înlocui brânza
Fie că țineți post sau urmați un regim vegan, fie că aveți intoleranță la lactoză sau ați exclus brânzeturile din dietă, această rețetă este pentru voi. Poate fi considerată și folosită ca o brânză vegană, tartinabilă, sau un pateu vegetal. […]
Unt vegan din fulgi de ovăz – o rețetă fabuloasă
Este impropriu să numim acest preparat unt, însă are o consistență și un aspect similare untului adevărat. În plus, se comportă la fel ca untul și îndeplinește același scop în bucătărie! Rețeta este pentru vegani, pentru cei care postesc, pentru […]
Intoleranță la lactoză? Fă lapte din semințe și nuci
Intoleranța la gluten și intoleranța la lactoză sunt alergii tot mai des întâlnite, mai ales la generația tânără de azi. Este foarte greu să îți construiești o dietă fără aceste proteine. Opțiunile sunt puține, dar din fericire există variante vegane […]
„Cârnați” vegani din semințe și legume – rețetă de post
Acești cârnați vegani din semințe și legume sunt o alegere pentru cei care țin post sau au un regim vegetarian. Chiar dacă au forma și culoarea cârnaților adevărați, gustul și textura diferă. Scopul lor nu este să înlocuiască neapărat carnea, […]
„Telemea” din năut – rețetă de post
Dacă obișnuiți să țineți posturile rânduite de Biserică sau urmați un regim vegetarian, această „telemea” vegană din năut poate fi pe placul vostru. Se prepară foarte simplu. Toate ingredientele se mixează în blender, se fierb puțin, apoi se pun la […]
Brânză vegană cremoasă și fină, din 2 ingrediente – rețetă revoluționară
De ce ar căuta cineva o rețetă de brânză vegană? Sunt cel puțin două motive. Pentru mulți adepți ai regimului vegetarian sau vegan, tofu nu reprezintă un produs foarte atractiv. Nu aduce aproape deloc cu gustul și textura brânzeturilor autentice. […]
Cum să faci iaurt din năut – o rețetă demnă de Premiul Nobel
Iaurtul vegan este o alternativă la iaurtul original pentru persoanele care urmează un regim pe bază de alimente vegetale. Pe piață există încă o gamă foarte mică de lactate vegane. Abia recent au început să apară iaurturi vegane, pe bază […]
Cum să faci lapte condensat vegan – 3 rețete reușite
Laptele condensat se poate face și în varianta de post. În rândurile de mai jos veți găsi trei rețete de lapte condensat vegan, pe care îl puteți realiza ușor în casă. Primele rețete sunt cu lapte de soia, iar a […]
Cum să faci unt vegetal în casă – alternativă sănătoasă la margarină
Deși pare un produs greu de copiat în variantă vegenă, untul vegetal este foarte la modă. Unii au descoperit câteva moduri prin care îl putem realiza acasă. În majoritatea rețetelor de unt de post se folosește caju sau ulei de cocos. […]
SMÂNTÂNĂ de OREZ – vegetală, dietetică, fără lactoză
Oferta magazinelor în materie de smântână vegetală nu este foarte variată. Acest produs este căutat îndeosebi de persoanele alergice la lactoză, precum și de cei care țin cură de slăbire. Este de asemenea utilă și în perioadele de post sau […]
LAPTE bătut vegan – rețetă + beneficii
Laptele bătut se numără printre produsele lactate cu cele mai mari beneficii. Poate fi băut ca atare, sau adăugat în aluaturi și alte rețete culinare. Nutriționiștii recomandă prepararea acestuia în casă, din lapte integral. O rețetă cu totul inovativă aparține […]
Cum să faci „BRÂNZĂ” vegetală din DOVLEAC
Vă propunem o rețetă interesantă de „brânză” vegetală, obținută din piure de dovleac copt. Este o alternativă excelentă pentru cei care țin post sau au exclus din alimentația lor lactatele de origine animală, din diferite motive. Această rețetă conține un […]
Cum să faci „BRÂNZĂ” vegetală din pulpa de MIGDALE rămasă după prepararea laptelui
Laptele de migdale este unul din cele mai suave și hrănitoare tipuri de lapte vegetal pe care le putem prepara în casă. Pulpa de migdale rămasă după filtrare nu trebuie aruncată. Este o sursă valoroasă de nutrienți și poate fi […]