Articole despre 'antioxidanti'

Cacaua ne face fericiți și tineri – Anca Alungulesei

Cacaua ne face fericiți și tineri – Anca Alungulesei

// Adaugă comentariu

Ciocolata este dulcele preferat în vreme de stres, tristețe, surmenaj sau lipsă de concentrare. Studiile au demonstrat că antioxidanții din cacao afectează direct creierul și starea de spirit. Cacaua – aurul brun Aztecii considerau cacaua o băutură divină. O numeau […]

Astaxantina din pastrav si somon – regina antioxidantilor

Astaxantina din păstrăv și somon – regina antioxidanților

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Astaxantina este considerată regina antioxidanților deoarece are o structură moleculară unică, comparativ cu alți antioxidanți înrudiți. Studiile au arătat că acest compus poate avea beneficii la nivelul inimii, creierului, vederii și pielii. Ce este astanxantina? Astaxantina este […]

Strugurii albi – 10 beneficii delicioase

// 1

Strugurii albi pot trata şi combate constipaţia, indigestia, tulburările renale, degenerescenţa maculară, cataracta şi oboseala. Strugurii albi sunt bobiţe delicioase şi surse bogate de vitaminele A, C, B6 şi acid folic, plus minerale esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul […]

Fasole Verde Păstăi – 8 Beneficii Surprinzătoare

// 2

Fasolea verde (Phaseolus vulgaris L.) oferă sistemului imunitar un impuls puternic, prin eliminarea radicalilor liberi şi combaterea bolilor de inimă, afecţiunilor digestive, diabetului sau cancerului de colon. Fasolea verde – Proprietăţi Aceste boabe ambalate cu nutrienţi esenţiali aduc beneficii ochilor […]

Antioxidanţi naturali puternici – top 10 surse alimentare

Antioxidanţi naturali puternici – top 10 surse alimentare

// 2

Procesul de oxidare este unul natural, care se petrece în toate celulele în natură. Inclusiv în corpul urman. Atunci când tai o felie de măr şi o laşi câteva minute, vezi că se face maro. Peştele se râncezeşte, iar simplele […]

Coacaze negre

Suc de coacăze negre – un cocktail întăritor, bogat în antioxidanţi

// 1

Bogate în fitonutrienţi şi antioxidanti, coacăzele negre sunt recomandări excelente pentru sezonul de vară. Detoxifică organele, stimulează metabolismul, cresc imunitatea şi purifică sângele.   Coacăzul negru (Ribes nigrum) este un arbust mic, care aparţine familiei de Grossulariaceae şi este nativ […]