Dacă vă place să preparați diverse amestecuri și poțiuni vindecătoare în casă, cu siguranță rețeta de mai jos vă va atrage atenția. Este un oțet aromat care ajută la reglarea zahărului din sânge. Rețeta este recomandată de „Herbal Aacdemy” și […]
Articole despre 'antidiabetice naturale'
Semințele de schinduf tratează și previn diabetul – efecte uimitoare
√ Articol bazat pe studii științifice Biologul Eugen Giurgiu consideră că schinduful este cea mai bună plantă pentru reglarea funcției pancreasului. Cercetătorul român recomandă semințele de schinduf în ambele tipuri de diabet – 1 și 2 insulino-dependent. O recenzie recentă, […]
Busuiocul sfânt – o plantă excepțională în diabet
√ Articol bazat pe studii științifice Busuiocul sfânt – cunoscut și sub numele de „busuiocul indian” sau „tulsi” – este o plantă utilă în bolile cu care se confruntă omul de azi, cauzate de un stil de viață nesănătos. Acesta […]
Ceaiul de ovăz – benefic pentru persoanele cu diabet
Ovăzul este unul din cele mai potrivite alimente pentru micul-dejun și gustări. Inclusiv pentru diabetici. Datorită conținutului bogat în fibre, induce rapid sațietatea. Ovăzul nedecorticat este o alegere excelentă pentru persoanele care țin cură de slăbire, au colesterolul crescut sau […]
Ceaiul verde cu mușețel scade glucoza, hemoglobina glicată, colesterolul și trigliceridele
√ Articol bazat pe studii științifice O combinație de ceai pe care orice diabetic ar trebui să o folosească în regimul lui zilnic este ceaiul verde cu mușețel. Dr. Mandell recomandă această rețetă tuturor celor care au prea mult zahăr […]
Brusturele combate diabetul, protejează ficatul și scade grăsimile din sânge
√ Articol bazat pe studii științifice Brusturele (Arctium lappa), cunoscut și sub numele de lipan, este una din cele mai importante plante din flora spontană. Pe cât de banală și neînsemnată la vedere, pe atât de prețioasă în fitoterapie. Studiile […]
Pelinul – o plantă medicinală cu activitate antidiabetică
√ Articol bazat pe studii științifice Pelinul are activitate antidiabetică demonstrată științific. Persoanele cu diabet de tip 2 ar putea să o folosească pentru controlul hiperglicemiei. Pelinul – o plantă medicinală potentă Pelinul acționează favorabil asupra stomacului, ficatului și bilei. […]
Ceapa scade zahărul din sânge în diabetul 1 și 2 (studii)
√ Articol bazat pe studii științifice Ceapa este unul din alimentele pe care diabeticii le pot consuma fără restricții. Studiile pe animale și pe oameni au arătat că aceasta scade nivelul zahărului din sânge. Ceapa are efecte anti-diabetice O recenzie […]
4 căni de ceai negru pe zi scad riscul de diabet cu 17%
√ Articol bazat pe studii științifice Ceaiul verde și ceaiul negru sunt cunoscute pentru efectul lor protector împotriva bolilor. O analiză recentă a arătat că prin consumul a 1-4 căni de ceai negru pe zi putem ține diabetul departe de […]
Bea puțin oțet seara dacă vrei să slăbești și să ai glicemii mici
Oțetul poate fi considerat un ingredient-elixir care ne poate aduce sănătatea la un nivel mai bun. În ciuda faptului că multe din beneficiile sale sunt deocamdată anecotodice, mulți confirmă eficiența sa în diverse probleme de sănătate. Efectele miraculoase ale oțetului […]
Plante și alimente utile în diabetul zaharat – dr. Daniela Petrache
Bolnavii de diabet manifestă un interes crescut pentru terapiile naturale. Dr. Daniela Petrache prezintă pe scurt, într-un articol, câteva plante și alimente care pot fi utile în controlul diabetului zaharat. Plante și alimente utile în diabetul zaharat Cele mai eficiente […]
Frunzele măslin au potențial în tratarea diabetului și complicațiilor acestei boli
√ Articol bazat pe studii științifice Bolile cardio-metabolice sunt o reală amenințare pentru sănătatea publică. Diabetul și obezitatea au deja un caracter pandemic la nivel global. Frunzele de măslin conțin oleuropeină. Acest compus activ oferă beneficii promițătoare în tratarea și controlul diabetului. […]
2 linguri de semințe de chia pe zi vă ajută să reduceți zahărul din sânge după masă
√ Articol bazat pe studii științifice Cercetătorii canadieni au descoperit că semințele de chia reduc zahărul din sânge și glicemia după masă. Rezultatele studiului lor au fost publicate în 2013 în Jurnalul European de Nutriție Clinică. Semințele de chia – […]
Cura cu schinduf pentru diabetul 1 și 2 insulino-dependent
Schinduful este o plantă cu utilizări importante în medicina internațională tradițională și modernă. Se remarcă prin capacitatea sa de a combate tulburările cardio-metabolice, precum diabetul, obezitatea și hipercolesterolemia. Schinduful – un condiment anti-diabetic valoros Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este folosit în […]
Mâncați ridiche! Are activitate antidiabetică demonstrată științific
√ Articol bazat pe studii științifice O recenzie publicată în jurnalul „Nutrients” în 2017 arată că ridichea este un aliment „prietenos” cu diabetul. Cercetările in vitro și in vivo realizate în ultimii 30 de ani sugerează că această legumă este […]