Multe din ingredientele pe care le avem în dulapul din bucătărie le folosim doar la gătit. Bicarbonatul, lămâia, oțetul – chiar și amidonul – au întrebuințări mult mai diverse. 9 utilizări practice ale amidonului de porumb în gospodărie Amidonul este […]
Articole despre 'amidon'
Paste cu (sos de) spanac – rețetă de post
Spanacul este o verdeață de primăvară deosebit de hrănitoare și sănătoasă. Merită inclusă în mai multe din rețetele noastre zilnice. Cel mai des îl consumăm în salate. Însă din frunzele lui putem obține și niște sosuri foarte bune, fie pentru […]
Cum să faci praf de copt în casă – mai ieftin decât cel din comerț!
Praful de copt este un agent de dospire pe care îl folosim în diverse aluaturi, compoziții sau preparate gătite – de la torturi și checuri, până la clătite și droburi sau chiftele. Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, la praful […]
Dietă cu alimente bogate în amidon
Există multe diete care nu recomandă consumul de alimente bogate în amidon, cum ar fi cartofii, deoarece, conform lor, acestea îngraşă. Cu toate acestea, există o dietă cu alimente bogate în amidon care tinde să demonstreze contrariul. În unele cazuri, […]