1 pahar de SUC de ROȘII reduce GRĂSIMEA CORPORALĂ și GREUTATEA (studii)

Oamenii de știință ne dau foarte multe motive pentru care ar trebuie să bem mai des suc de roșii proaspăt, cel puțin pe perioada verii, sau cât ține sezonul tomatelor.

Roșiile și preparatele din roșii au proprietăți curative și profilactice, fiind îndeosebi benefice persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare și femeilor aflate la menopauză.

Roșiile ajută la slăbit

Roșiile ajută la slăbit

Un studiu recent (2013), realizat la Universitatea Tufts din Boston a arătat că sucul de roșii este bogat în licopen, un antioxidant care scade riscul bolilor de inimă cu 25%.

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din Taiwan, a arătat că sucul de roșii are un rol important în reducerea adipozității (cantitatea de grăsime din corp) și în pierderea în greutate.

Cercetătorii au studiat în acest sens efectele consumului de suc de tomate asupra a 25 de femei sănătoase, cu vârsta cuprinsă în 25 și 30 de ani. Acestea au băut câte 1 pahar de suc de roșii pe zi, timp de 2 luni, fără să facă alte modificări în dietă sau în stilul lor de viață.

La finalul studiului, cercetătorii au constatat o reducere a dimensiunilor taliei de 2,5 cm, o pierdere de circa 500 de grame de grăsime corporală și o scădere a nivelului de colesterol de 10 procente.

O echipă de cercetători din cadrul Laboratorului Molecular Function of Food din Japonia a obținut rezultate similiare în acest domeniu. Consumul zilnic de roșii sau suc de roșii antrenează corpul să ardă mai multă grăsime corporală.

Roșiile conțin un compus dnumit 13-oxo-ODA, un acid gras nesaturat care ajută la reducerea cantității de grăsime din corp și previne sindromul metabolic.

Femeile ar trebuie să se bucure cât mai mult de această licoare savuroasă și pentru faptul că le poate ajuta să treacă mai ușor peste neplăcerile cauzate de perioada menopauzei. Un studiu realizat de japonezi a arătat că sucul de roșii ameliorează simptomele de menopauză, anxietate și ritm cardiac crescut, și reduce nivelul trigliceridelor la femeile de vârstă medie.

Sucul de roșii nu trebuie consumat înainte de culcare, pentru a nu cauza reflux gastroesofagian sau arsuri stomacale, din cauza conținutul mare de acid din roșii.

Surse articol:
1. http://positivemed.com/2015/11/13/this-is-what-happens-to-your-body-after-drinking-this-for-60-days-study/
2. http://www.express.co.uk/life-style/diets/561274/Daily-glass-tomato-juice-could-secret-losing-weight-study
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4406031/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Multumesc frumos pentru sfaturile pe care ni le dați o zi minunată vă doresc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.