SUC delicios pentru sănătatea INIMII (rețetă video)

În rândurile care urmează veți găsi o rețetă foarte simplă de smoothie care protejează sistemul cardiovascular, dă sațietate, crește energia și ajută la pierderea în greutate. Ingredientele sunt alese cu atenție, și ele se armonizează foarte bine, dând naștere unui suc cremos și extrem de delicios.

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie pentru inimă – rețetă

Ingrediente

• 1 banană
• 1 mână de migdale (40 g)
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• 1-2 pătrățele de ciocolată neagră
• 1 pahar de apă sau lapte

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie Pentru Inimă

Preparare

Puneți la hidratat migdalele într-un bol cu puțină apă călduță, cât să le acopere. Lăsați-le cel puțin 30 de minute, pentru a se înmuia și a fi mai ușor de procesat în blender.

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie Pentru Inimă

Puneți banana, ovăzul, migdalele și ciocolata în blender. Adăugați apa și mixați până obțineți un suc cremos și omogen. Puteți folosi lapte de migdale sau un alt tip de lapte, pentru a obține un smoothie mult mai consistent. Noi am adăugat și puțină pudră de roșcove. Decorați cu fulgi de cocos pe deasupra, ciocolată rasă sau migdale mărunțite, pentru un aspect mai atractiv.

Beneficii

Ovăzul este o cereală remarcabilă, datorită conținutului bogat de fibre solubile, proteine, minerale și vitamine din complexul B. Fibrele solubile absorb colesterolul în tractul digestiv și nu îl lasă să ajungă în fluxul sangvin pentru a crește valoarea lui.

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie Pentru Inimă

Ovăzul poate fi consumat la micul-dejun, sub formă de terci, sau sub forma acestui smoothie hrănitor și sățios. Ovăzul este recomandat în special persoanelor care sunt predispuși sau suferă de hipertensiune arterială, diabet, colesterol sau greutate corporală mare. Ajută inclusiv la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Datorită mineralelor (magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor, zinc, crom, seleniu, mangan) și vitaminelor din grupul B, ovăzul hrănește și sistemul nervos, având un efect energizant împotriva stărilor de oboseală, slăbiciune și depresie.

Să nu uităm că ovăzul combate constipația și ajută la pierderea în greutate.

Smoothie Pentru Inimă

Smoothie Pentru Inimă

Cercetătorii de la Universitatea Aston, și nu numai ei, au arătat că migdalele pot reduce riscul de boli cardiovasculare prin creșterea concentrației de antioxidanți din fluxul sangvin, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea circulației și menținerea vaselor de sânge sănătoase. O mână de migdale pe zi (circa 50 de grame) este o doză suficientă pentru a obține aceste beneficii.

Bananele conțin foarte multe fibre, potasiu, vitaminele C și B6, nutrienți care susțin sănătatea sistemului cardiovascular. Potasiul este un mineral important pentru inimă, datorită efectelor sale vasodilatatoare.

Ciocolata neagră nu este folosită la această rețetă doar pentru a obține un suc mai delicios. Studiile au arătat că ciocolata cu un conținut mare de cacao (peste 70%) are capacitatea de a reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral. Cacaua este o sursă concentrată de polifenoli, antioxidanți care ajută la scăderea tensiunii arteriale, a riscului de cheaguri de sânge și a inflamațiilor.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://www.sciencedaily.com/releases/2014/06/140630094527.htm
http://www.medicalnewstoday.com/articles/271157.php
http://www.livestrong.com/article/380122-bananas-heart-health/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26026398

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.