Cura cu ZMEURĂ cu BUSUIOC – un tonic detoxifiant care păstrează TINEREȚEA organismului

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, fructele zmeurului ne furnizează o diversitate remarcabilă de fitonutrienți cu proprietăți antioxidante, anti-inflamatoare, anti-cancerigene, anti-obezitate și detoxifiante.

Suc de Zmeură

Suc de Zmeură

Suc de zmeură cu busuioc – rețetă

Sucul este forma cea mai concentrată și savuroasă de a consuma zmeură. Puteți folosi zmeură proaspătă sau zmeură congelată (își păstrează toate proprietățile).

Ingrediente

• 500 g de zmeură
• 4-5 frunzulițe de busuioc roșu
• 2-3 cuburi de gheață

Preparare

Spălați bine fructele. Pentru a obține un suc mai lichid, folosiți storcătorul de fructe. Dacă doriți să aveți un suc mai dens, bogat în pulpă și fibre, mixați fructele în blender sau robot. Adăugați și frunzulițele de busuioc și cuburile de gheață.

Dacă folosiți storcătorul de fructe, puteți dilua ulterior sucul de zmeură și busuioc rezultat cu apă minerală sau plată.

Conținut nutrițional

120 g de zmeură conțin:

– 43% vitamina C
– 41% mangan
– 32% fibre
– 12% cupru
– 11% vitamina K
– 8% vitamina B5
– 8% biotină
– 6% Omega-3
– – 6% acid folic
– 5% potasiu

Efecte benefice asupra sănătății

Curăță corpul de toxine
– Crește nivelul de energie
– Întărește corpul
– Împrospătează și întinerește organismul
– Ajută la tratarea unor boli: afecțiuni ale pielii, stomacului, pancreasului și rinichilor

Cancer

Beneficiile anti-cancer ale zmeurei sunt atribuite de cercetători fitonutriențlor anti-inflamatori și antioxidanți pe care aceasta îi conține. În studiile realizate pe animale, fitonutrienții din zmeură au jucat un rol important în scăderea stresului oxidativ și reducerea inflamațiilor, alterând astfel procesul de dezvoltare sau de reproducere a celulelor canceroase.

Mai mult, fitonutrienții regăsiți în zmeură pot schimba semnalele trimise la celulele canceroase potențiale sau deja formate. Dacă în corp există celule canceroase, fitonutrienții din zmeură – precum elagitaninele au capacitatea de a reduce numărul de celule canceroase trimițând semnale care încurajează celulele canceroase să înceapă un ciclu de programare a morții (apoptoză). Dacă în corp există celule cu potențial canceroase dar necanceroase, acești fitonutrienți pot declanșa semnale care încurajează celulele sănătoase să rămână necanceroase.

Surse:

1. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu, Editura Lumea Credinței
2. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=39

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. La Taifas unde se gaseste busuioc rosu?Nu am mai auzit de el!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.