Sucul de STRUGURI albi reduce grăsimea ABDOMINALĂ la femei

Un studiu recent, efectuat de cercetătorii portughezi, aduce în atenție beneficii inedite ale consumului de strugur albi.

Rezultatele acestei investigații au arătat că sucul de struguri albi are capacitatea de a reduce grăsimea abdominală la femei.

Strugurii albi scad circumferinta taliei

 

Sucul de struguri este o băutură bogată în fenoli, compuși antioxidanți importanți pentru reducerea incidenței bolilor asociate cu stresul oxidativ. Este vorba îndeosebi de bolile cardiovasculare.

Cercetările anterioare au arătat deja beneficiile sucului din struguri și închiși la culoare (roșii, albaștri, negri). Acțiunea antioxidantă puternică a resveratrolului este binecunoscută. Mai puține se știau despre potențialul strugurilor albi.

Scopul acestui studiu a fost evaluarea efectelor sucului de struguri albi asupra indicelui de masă corporală, a circumferinței taliei, a tensiunii arteriale, a glucozei, a insulinei, a daunelor oxidative și a profilului lipidic la femei.

Studiul a fost realizat pe 25 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 67 de ani. Participantele au primit instrucțiuni să consume câte 7 ml/kg de suc de struguri albi, fără să facă alte modificări în dietă sau în stilul de viață.

După 30 zile de cură, rezultatele au arătat că sucul de struguri a redus indicele de masă corporală al femeilor, circumferința taliei și cea abdominală.

Nu au fost diferențe semnificative ale tensiunii arteriale înainte și după consumul de suc de struguri. Nici nivelurile glucozei, insulinei și a daunelor oxidative nu s-au schimbat.

Femeile care au consumat suc de struguri albi au avut în schimb o creștere de 16% a colesterolului HDL, considerat un tip de colesterol bun.

În baza rezultatelor obținute, autorii acestui studiu au concluzionat că administrarea sucului de struguri albi poate îmbunătăți parametrii metabolici la femei, ceea cea ar putea însemna reducerea riscului de boli cardiovasculare.

_____________________________

Sursă: Caroline ZuanazziM, Paulina Ampessan, Maccaria Sandra, Czarnobai Benincab, Catia Santos Branco, HeloísaTheodoro, Regina Vanderlinde, Josiane Siviero, Mirian Salvador. White grape juice increases high-density lipoprotein cholesterol levels and reduces body mass index and abdominal and waist circumference in women. Nutrition. Volume 57, January 2019, Pages 109-114: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900718304945

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]