SUCUL de CASTRAVEȚI – scade TENSIUNEA, combate CANCERUL și ajută la SLĂBIT

Cercetătorii de la Universitatea Jadavpur din India descriu într-o recenzie publicată în 2013 proprietățile și beneficiile castraveților.

Membru al aceleiași familie din care fac parte pepenele, dovleacul și dovlecelul, castravetele este folosit în sistemele de medicină din India încă din antichitate.

Suc castravete

Sărac în calorii și foarte bogat în apă (peste 90%), acest fruct este indicat în mod deosebit în regimul persoanelor care vor să slăbească, fie sub formă de salată, fie sub formă de suc.

Sucul de castravete poate fi folosit și extern, pentru sănătatea pielii. Este nutritiv și anti-inflamator. Hrănește pielea, reduce iritațiile și umflăturile. Este totodată un remediu calmant pentru arsurile solare însoțite de dureri.

Răcoritor, tonic și hemostatic (oprește sângerările), este un remediu util în șoc termic sau deshidratare. Semințele acestui fruct au de asemenea efecte răcoritoare și pot preveni constipația.

Are un potențial antidiabetic, anticolesterolemiant și antioxidant. Datorită acțiunii lor diuretice, castraveții ajută la curățarea corpului prin eliminarea depunerilor de toxine și deșeuri.

În castravete se găsesc numeroși compuși bioactivi, precum minerale, aminoacizi, fitosteroli, acizi fenolici, cucurbitacine, cucumegastigmane I și II, cucumerine A și B, vitexină, orientină, glucozide, apigenină, flavonoide și vitamina C.

Cucurbitacinele din plante sunt înzestrate cu proprietăți anticancerigene. Un studiu din 2010, realizat la Școala de Medicină din cadrul Universității din California, a arătat că acești compuși inhibă căile de semnalizare, de care celulele canceroase au nevoie pentru a supraviețui și a se înmulți.

Totodată, cucurbitacinele măresc eficiența unor medicamente utilizate în chimioterapie, precum doxorubicină și gemcitabină.

Castraveții pot ajuta și la scăderea tensiunii arteriale, datorită conținutului bogat în potasiu și redus în sodiu. Un castravete mare conține 442 mg de potasiu. Acest mineral este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale.

_____________________

Surse bibliografice:

1. Mukherjee PK., Nema NK, Maity N, Sarkar BK., Phytochemical and therapeutic potential of cucumber, Fitoterapia. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23098877

2. Lee DH., Iwanski GB, Thoennissen NH., Cucurbitacin: ancient compound shedding new light on cancer treatment, Scientific World Journal, 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20209387

3. Live Strong, Do Cucumbers Lower Blood Pressure? https://www.livestrong.com/article/492293-does-eating-pork-cause-high-blood-pressure/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.