SUC pentru curățarea și eliberarea CĂILOR RESPIRATORII

Acest remediu de casă conține câteva din cele mai bune ingrediente naturale pentru desfundarea nasului, curățarea căilor respiratorii și ușurarea respirației.

Se amestecă toate în blender, iar sucul rezultat se administrează imediat.

Ceapa crudă conține quercetină, un compus cu proprietăți antiinflamatoare, decongestionante și antihistaminice (anti-alergice).

Este folosită din vechime pentru tratarea simptomelor de răceală. Poate fi folosită sub formă de suc, ceai sau cataplasme, pentru curățarea tractului respirator, desfundarea nasului, calmarea tusei și combaterea bacteriilor.

Asemenea și usturoiul, poate ajuta la combaterea infecțiilor sinusurilor. Desfundă căile respiratorii, elimină presiunea și congestia.

Este bogat în vitamina C, enzime, seleniu și compuși sulfurici. Conține alicină și scordinină, substanțe înzestrate cu efecte antibacteriene, antivirale și antifungice.

Ridichea este o sursă foarte bună de vitamina C, un antioxidant esențial pentru creșterea imunității, combaterea infecțiilor și a altor boli cronice, refacerea țesuturilor și a vaselor de sânge, precum și pentru sănătatea oaselor și a dințilorConține de asemenea potasiu, cupru, calciu, magneziu, mangan,fibre, acid folic, vitaminele B2 și B6.

Consumul de ridiche a fost asociat cu reducerea congestiilor, prevenirea afecțiunilor respiratorii (astm, bronșită), purificarea rinichilor și a tractului urinar, reducerea inflamațiilor, reglarea nivelului tensiunii arteriale, protejarea celulelor roșii de sânge, creșterea hemoglobinei și combaterea cancerului.

Sucul de ridiche reduce producția excesivă de mucus și totodată ajută la eliminarea acestuia din corp

Lămâia și mierea au la rândul lor proprietăți antibacteriene.

________________________________________________________________________________________________________

Decongestionant natural – rețetă

Ingrediente

• 1 lămâie
• 1 ridiche roșie
• 1 cub de ceapă roșie
• ½ cățel de usturoi
• 1 linguriță de miere

Preparare

Curățați lămâia de coajă și puneți-o în blender. Adăugați ceapa, ridichea și mierea de albine. Mixați câteva secunde până rezultă o compoziție lichidă, omogenă. Creșteți viteza robotului treptat până la maxim.

Aveți nevoie de un blender de viteză mare pentru a obține un suc cremos, fără bucăți mari, în circa un minut.

________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Raw Blend, Natural Decongestant: https://www.rawblend.com.au/natural-decongestant.html

2. Mercola, What Are Radishes Good For? https://foodfacts.mercola.com/radish.html

3. Live Love Fruit, This Radish Juice Is The Cure To All Of Your Mucus And Sinus-Related Problems: https://livelovefruit.com/radish-juice-cure-mucus-sinus-related-problems/#D0Gs7zq0dWhx48KF.99

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Am facut zilele acestea îl consumam .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.