SUC pentru curățarea COLONULUI – rețeta doctorului Josh Axe

Buna funcționare a colonului are un rol esențial în eliminarea toxinelor și prevenirea disconfortului provocat de constipație, sindromul colonului iritabil, intestinul impermeabil sau alte probleme care afectează sistemul digestiv.

Dr. Josh Axe ne prezintă o metodă simplă prin care putem ajuta la eliminarea toxinelor din colon și îmbunătățirea funcției digestive și a stării generale de sănătate. Este vorba de un suc natural cu efecte detoxifiante, compus din măr, ghimbir, lămâie și sare marină.

Cum funcționează

Consumul de mere a fost asociat cu prevenirea unei game variate de boli, inclusiv a celor canceroase. Datorită conținutului bogat în fibre (pectină) și polifenoli, merele îmbunătățesc digestia și mențin sănătatea colonului.

Numeroase studii au arătat că fenolii din sucurile de fructe (îndeosebi sucul de mere și cel de fructe de pădure) au capacitatea de a inhiba cancerul de colon.

Potrivit unui studiu din 2009, realizat de polonezi, nici un alt fruct nu a fost asociat cu o scădere atât de mare a riscului de cancer colorectal precum mărul. Cele mai mari reduceri au fost obținute în urma consumului de 1-2 sau mai multe porții de mere pe zi.

Ghimbirul stimulează colonul și tractul digestiv, reduce balonarea și greața, previne acumularea de deșeuri metabolice și toxine dăunătoare la nivelul colonului.

Sucul de lămâie este la rândul lui extraordinar pentru digestie și detoxifierea.

Se estimează că o treime din totalul de decese cauzate de cancer ar putea fi prevenite prin îmbunătățirea dietei, mai precis prin creșterea consumului de fructe, legume și cereale integrale.

Există suficiente dovezi care indică faptul că dietele bogate în fructe și legume scad riscul cancerului de stomac, de esofag, de plămâni, de colon și cancerul oral.

________________________________________________________________________________________________________

Suc pentru curățarea colonului

Ingrediente

• ½ cană de suc de mere
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 linguriță de suc de ghimbir
• ½ linguriță de sare de mare
• ½ cană de apă caldă

Preparare

Toate sucurile folosite la această rețetă trebuie să fie naturale. Se pot obține în casă cu ajutorul unui storcător de fructe. Dacă nu aveți un storcător, puteți folosi un blender sau un robot.

Ghimbirul se poate rade pe răzătoare, după care se stoarce printr-un tifon și se obține sucul.

Puneți apa într-un ibric pe foc. După ce s-a încălzit (nu trebuie să fiarbă), turnați-o într-un pahar. Adăugați sarea și amestecați până se dizolvă.

Adăugați sucul de măr, sucul de ghimbir și sucul de lămâie proaspăt stors. Amestecați bine.

Mod de administrare

Consumați băutura rezultată imediat. Pentru detoxifiere, este indicat să beți acest suc de 3 ori pe zi: un pahar dimineața, pe stomacul gol, un pahar înainte de masa de prânz (care trebuie să fie ușoară – ex. legume fierte și pește) și încă un pahar după-amiază.

Este important să beți 6-8 pahare de apă pe zi, preferabil până în ora 17:00.

Precauții și contraindicații

Deși această metodă de curățare a colonului nu prezintă riscuri, este bine să cereți sfatul medicului dacă suferiți de o boală sau de o alergie, sau dacă luați orice fel de medicamente. Curele de detoxifiere nu sunt recomandate femeilor însărcinate.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibiliografice:

1. Saravana Kumar Jaganathan, Muthu Vignesh Vellayappan, Gayathri Narasimhan, Eko Supriyanto, Dyah Ekashanti Octorina Dewi, Aqilah Leela T Narayanan, Arunpandian Balaji, Aruna Priyadarshini Subramanian and Mustafa Yusof, Chemopreventive effect of apple and berry fruits against colon cancer, World J Gastroenterol. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258571/

2. Jedrychowski W., Maugeri U., An apple a day may hold colorectal cancer at bay: recent evidence from a case-control study, Rev Environ Health. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19476292

3. Dianne A. Hyson, A Comprehensive Review of Apples and Apple Components and Their Relationship to Human Health, Adv Nutr. 2011, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3183591/

4. Dr. Axe, Homemade Colon Cleanse with 3 Juices: https://draxe.com/homemade-colon-cleanse-3-juices/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Beau acest suc în fiecare zi, dimineața pe stomacul gol. Este foarte sănătos și în special ajută la cei care au amețeli sau le este rău în mașină.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.