SUCUL de PORTOCALE ajută la eliminarea NISIPULUI din RINICHI

Nu în mod întâmplător portocalele sunt cele mai populare fructe ale sezonului rece. Conținutul bogat în vitamina C le face utile în prevenirea răcelilor și întărirea sistemului imunitar.

O portocală medie poate acoperi 93% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 13% din doza de fibre și 10% din doza de acid folic (vitamina B9).

Un pahar de suc de portocale are efecte protectoare mai mari decât un supliment cu vitamina C. Această vitamină acționează ca un antioxidant în corp, neutralizând radicalii liberi și prevenind daunele din interiorul și exteriorul celulelor organismului. Datorită acestor efecte, vitamina C combate inclusiv mutațiile și cancerul, îndeosebi cel de colon.

Radicalii liberi afectează structurile celulare și alte molecule, cauzând inflamații dureroase. Astmul, osteoartrita și artrita reumatoidă sunt reduse de aportul acestei vitamine.

Totodată, vitamina C combate oxidarea colesterolului, care se poate lipi de pereții arterelor, acumulându-se sub formă de plăci și crescând riscul de blocaje ale circulației și implicit de atac de cord sau accident vascular cerebral.

În portocale găsim și alți nutrienți importanți, precum vitamina B1, vitamina B5, cupru, potasiu și calciu.

________________________________________________________________________________________________________

Sucul de portocale este un remediu mai puțin cunoscut pentru prevenirea și combaterea calculilor renali. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a arătat că femeile care au consumat 1,2 – 1 litru de suc de portocale, grepfrut sau măr pe zi, au avut o valoare mai mare a pH-ului urinar și a acidului uric eliminat. Acest lucru înseamnă un risc mai mic de formare a pietrelor de oxalați de calciu.

Eficacitatea sucului de portocală în tratarea pietrelor la rinichi este cunoscută și de călugării asiatici. Aceștia îl considerau un vindecător natural al rinichilor, datorită capacității sale de a dizolva urații și acidul citric.

________________________________________________________________________________________________________

După eliminarea nisipului sau a calculilor renale, se recomandă o cură de 1 săptămână, în care se consumă o cantitate mai mare de suc de portocale, circa 700-800 ml pe zi.

Sucul reprezintă o formă mai eficientă de administrare terapeutică a fructelor și legumelor. Se bea imediat după ce a fost obținut, preferabil între mesele principale, sau pe stomacul gol.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mariana Borloveanu, Portocalele tămăduiesc inima și rinichii, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 14, 10 februarie – 10 aprilie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 30-32

2. The World’s Healthiest Foods, Oranges: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=37

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]