Suc de sezon ANTI-GRIPAL și ANTI-INFFLAMATOR

Acest suc este ideal pentru sezonul rece deoarece conține ingrediente care combat răcelile, gripa și virozelePoate fi consumat și preventiv, întrucât ajută inclusiv la întărirea imunității, digestiei și a stării generale de sănătate.

Este cremos și ușor de consumat. Deși conține usturoi, dulceața bananei și a ananasului acoperă iuțeala neplăcută a acestuia. Se mai poate îndulci suplimentar cu miere.

Suc anti-gripal și anti-inflamator

Ananasul este unul din cele mai bune fructe antiinflamatoare. Are efecte extraordinar asupra tusei și a durerilor în gât.

Turmericul are efecte antibacteriene, antivirale și antiinflamatoare. Întărește sistemul imunitar și previne răcelile de iarnă și infecțiile.

Usturoiul are proprietăți antivirale și antibiotice și este de mare ajutor în sezonul răcelilor, gripei și virozelor.

Lămâia conține vitamina C și are proprietăți antibiotice. Este importantă pentru susținerea sistemului imunitar și combaterea radicalilor liberi.

Banana este hrănitoare și dă consistență sucului.

Condimentele precum piperul cayenne ajută la combaterea răcelilor. Reduce congestia pasajelor nazale și curăță sinusurile. Prin stimularea circulației sangvine ajută la încălzirea corpului.

Capsaicina din piperul cayenne este un compus care amorțește nervii de la nivelul capului încordați din cauza răcelii. Conține de 4 ori mai multă vitamina C decât o portocală.

Ghimbirul este un alt condiment care ajută la combaterea virusului care cauzează răceală (rinovirus). Reduce tusea și febra, desfundă nasul, calmează durerile în gât și cele musculare și acționează ca un sedativ.

_________________________________________________________________________________________________________

Suc anti-gripal – rețetă

Ingrediente

• 200 g de ananas
• 1 măr
• 1 lămâie
• ½ banană
• 1 bucățică de ghimbir
• 1 linguriță de turmeric
• 1 cățel de usturoi
• 1 praf de piper cayenne
• ½ cană de apă sau suc de măr

Preparare

Tăiați fructele mărunt și puneți-le în blender. Mixați până la omogenizare. Consumați sucul proaspăt.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Goodness Green, A SUNSHINE WINTER WELLNESS ANTI-FLU DRINK + 5 WAYS TO STAY COLD FREE: http://goodnessgreen.com/sunshine-anti-flu-drink-5-ways-stay-cold-free/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]