Suc de PEPENE cu MENTĂ – răcoritor, antioxidant, antiinflamator și anticancerigen

Această băutură este plină de prospețime. Pe lângă faptul că ne răcorește și ne îndulcește zilele de vară, ne aduce numeroase beneficii sănătății.

În primul rând, are efecte bune asupra digestiei. Este bogată în antioxidanți și compuși care hidratează și protejează celulele corpului de daunele moleculelor de radicali liberi asociați cu dezvoltarea cancerului și a altor boli cronice

Suc de pepene cu mentă – rețetă

Ingrediente

• 300 g de pepene
• 4-5 frunze de mentă
• 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Tăiați pepenele cubulețe și scoateți sâmburii. Puneți-l în blender împreună cu sucul de lămâie și frunzele de mentă spălate și rupte bucăți.

Mixați câteva secunde, până când obțineți o băutură omogenă, ca un nectar. Dacă doriți să obțineți un suc mult mai cremos și răcoritor, adăugați la mixare și câteva cuburi de gheață.

______________________________________________________________________________________________________

Pepenele verde este în prezent studiat ca o sursă foarte bună de licopen. Acest antioxidant carotenoid are o importanță deosebită pentru sistemul cardiovascular și pentru sănătatea oaselor.

Licopenul din pepene inhibă multe procese inflamatorii din corp, inclusiv producția de molecule mesagere pro-inflamatorii, enzimele COX-1 și COX-2 și activitatea agenților moleculari precum NFkB. Flavonoidele și triterpenoidele au de asemenea proprietăți antiinflamatoare

Un alt compus din pepene care a atras atenția cercetătorilor este citrulina. Acesta este un aminoacid pe care rinichii și alte sisteme din corp îl transformă în arginină, un alt aminoacid are îmbunătățește circulația sângelui și protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare.

Studiile preliminare realizate pe animale au arătat că citrulina transformată în arginină previne acumularea excesivă de grăsime în celulele grase ale corpului.

Toate părțile pepenelui verde conțin antioxidanți fenolici, flavonoide, licopen și vitamina C, inclusiv zona periferică de lângă coajă, care este mai verde și nu are multă dulceață.

Alți nutrienți importanți din pepenele verde sunt: vitamina C, vitaminele B1, B5 și B6, vitamina A, biotina, cuprul, potasiul și magneziul.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The World’s Healthiest Foods, Watermelon: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=31

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.