Oamenii de știință au descoperit că BROCCOLI este cel mai puternic DETOXFIFIANT natural

Oamenii de știință au descoperit că broccoli are un impact puternic asupra sistemului detoxifiant al organismului. Acest aliment conține 3 substanțe cu efecte detoxifiante puternice: glucorafanin, gluconasturtian și glucobrasicin.

Acești compuși glucozinolați stimulează toate etapele procesului natural de detoxifiere a corpului: activarea, neutralizarea și eliminarea contaminanților dăunători.

Broccoli - Detoxifică Organismul

Broccoli – Detoxifică Organismul

Broccoli stimulează activitatea enzimelor detoxifiante din ficat, reduce cantitatea de carcinogeni ingerați și crește capacitatea celulelor de a se adapta la diverse toxine din mediu.

Un studiu a arătat că femeile aflate la vârsta de menopauză care consumă multă carne afumată sau preparată pe grătar au un risc mai mare de cancer de sân. Acest risc este mult mai mic la femeile care consumă cantități mari de legume crucifere, precum broccoli, varză sau conopidă.

Broccoli ne protejează nu doar împotriva expunerii la compușii cancerigeni din alimentele ingerate, ci și împotriva poluanților din aer, asociați cu un risc crescut de astm, boli pulmonare, atac de cord și afecțiuni cardiovasculare. Broccoli este atât de puternic încât efectele sale protectoare se mențin câteva săptămâni de la ingerare.

Germenii de broccoli conțin de 50 de ori mai mulți antioxidanți cu efecte protectoare împotriva carcinogenilor. Cercetătorii de la Școala de Medicină de la Universitatea Johns Hopkins au realizat un studiu pe 291 de persoane dintr-o comunitate puternic industrializată din China. Participanții au fost împărțiți în două grupuri.

Un grup a primit o băutură preparată din apă, suc de ananas și suc de lime. Celălalt grup a consumat aceeași băutură, cu un adaos de pudră de germeni de broccoli.

Probele de urină și analizele de sânge de după studiu au arătat că grupul care a primit și broccoli a eliminat cantități mai mari de poluanți: cu 61% mai mult benzen (un compus cancerigen) și cu 23% mai multă acreolină decât grupul de control.

Autorii acestui studiu au concluzionat că broccoli ar putea avea efecte similare și asupra poluanților din apă și alimente.

Sursă articol: http://www.naturalhealth365.com/detoxification-benefits-of-broccoli-1772.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.