ELIXIRUL de fiecare zi al unui organism curat și sănătos

Simplu, rapid, aromat și bun pentru sănătate. Așa poate fi descris tonicul prezentate mai jos, care poate fi consumat zilnic pentru detoxifierea și întărirea organismului.

Elixir Zilnic

Elixir Zilnic

Elixir zilnic – rețetă

Această formulă de suc purificator cuprinde 4 ingrediente puternic aromate, și se prepară foarte ușor acasă. Ingredientele acestui tonic pot fi ajustate în funcție de nevoile și gustul fiecăruia. Puteți folosi mai mult sau mai puțin ghimbir, miere sau cayenne.

Ingrediente

• 1 feliuță subțire de rădăcină de ghimbir
• ¼ linguriță de cayenne
• ½ linguriță de miere
• sucul de la ½ lămâie
• 1 cană de apă

Preparare

Puneți apa la încălzit. Între timp, stoarceți zeama de lămâie în cană, adăugați ghimbirul (îl puteți toca mărunt dacă vreți), piperul cayenne și mierea de albine. Turnați apa călduță, amestecați și beți. Beți acest elixir dimineața, sau atunci când simțiți nevoia de mai multă energie. Consumați și ghimbirul rămas pe fundul cănii. La prima sorbitură veți simți o ușoară căldură în interiorul gurii, care va dispărea pe măsură ce vă obișnuiți cu acest elixir.

Efecte benefice

Potrivit medicinei chineze tradiționale, rădăcina proaspătă de ghimbir încălzește corpul și ajută la revigorarea sistemului digestiv. Are proprietăți anti-inflamatorii și pune sângele în mișcare. Piperul cayenne este folosit aici pentru proprietățile sale termice. Crește metabolismul, purifică sângele, atenuează durerile și stimulează nervii.

Sucul proaspăt de lămâie ajută la curățarea sistemului limfatic. Mierea furnizează energie, și deține totodată proprietăți antibacteriene, anti-microbiene, susținând astfel sistemul imunitar.

Consumul acestui tonic poate ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene, datorită proprietăților ingredientelor folosite. Ghimbirul conține zingiber, un compus activ antibacterian, iar lămâia conține Vitamina C, pectină și limonen, care au o acțiune imunostimulatoare.

Sucul de lămâie amestecat cu apă caldă și miere, consumat la fiecare 2 ore, poate reduce febra. Ghimbirul este diaforetic, adică stimulează transpirația, care eliberează dermcidin – un antibiotic natural care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva infecțiilor și virusurilor.

Ceaiurile care conțin ghimbir și lămâie sunt renumite pentru capacitatea lor de a crește buna dispoziție și de a elimina stările tensionate. Aroma plăcută de citrice crește capacitatea de concentrare, iar în combinație cu iuțeala ghimbirului și pudrei de cayenne, oferă corpului oportunitatea de a se relaxa și încărca în același timp cu energie.

Înainte de a introduce în dietă ghimbir sau cayenne, informați-vă cu privire la contraindicațiile acestor plante, deoarece ele pot interacționa cu unele medicamente pe care eventual le luați.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. eu in fiecare zi fac ceai de ghimbir+ceai verde+lamaie+cayenne( o jum de lingurita la 2 litri de apa)si beau toata ziua ,este foarte piperat ,de la ghimbir si cayenne ,iti da senzatie de arsura dar trece repede

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.