PESTO de PĂTRUNJEL și NUCI (rețetă)

Vă propunem un mod deosebit de a prepara și consuma pătrunjelul, care va fi chiar și pe placul celor care nu tolerează foarte mult gustul acestui zarzavat extrem de sănătos și vitaminizant.

Pesto este o rețetă de origine italiană, asemănătoare unei paste sau unui sos, preparat la rece din mixarea unei plante aromate (de regulă busuioc) cu usturoi, parmezan, semințe de pin, ulei de măsline, și suc de lămâie în unele cazuri.

Pesto de Pătrunjel și Nuci

Pesto de Pătrunjel și Nuci

Busuiocul poate fi înlocuit cu pătrunjel, leuștean, spanac, leurdă sau altă verdeață.

Pesto de pătrunjel și nuci – rețetă

Ne putem doar închipui cât de gustoasă și hrănitoare este combinația dintre pătrunjel, nuci și brânză.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C și apigenină, un compus anticancerigen puternic. Nucile sunt o sursă excepțională de proteine de calitate, acizi Omega-3 (grăsimi sănătoase pentru creier și inimă) și minerale.

Ingrediente

• 60 g de frunze de pătrunjel
• 50 g de nuci
• 60 g de parmezan
• 2 căței de usturoi
• 60-80 ml de ulei de măsline
• ½ linguriță de sare

Preparare

Colectați frunzele de la pătrunjel și spălați-le cu apă rece, apoi lăsați-le să se scurgă puțin. Puneți frunzele în robotul de bucătărie împreună cu miezul de nucă, parmezanul și cățeii de usturoi zdrobiți. Mixați până la omogenizare, turnând uleiul de măsline treptat. Trebuie să obțineți un sos cremos. Dacă este prea subțire, mai adăugați nuci sau parmezan

Puteți adăuga și 1 lingură de suc de lămâie, pentru mai multă prospețime și aromă.

Sosul obținut trebuie consumat imediat, sau se va păstra într-un bol acoperit cu folie de plastic la frigider. Rezistă câteva zile.

Acest sos minunat este cel mai adesea servit cu paste (diferite tipuri). Însă la originea lui, pesto este o pastă tartinabilă care se întinde pe pâine și se consumă ca atare.

O altă variantă ar fi să congelați acest pesto în punguțe mici, și să îl adăugați în diferite mâncăruri sau să îl serviți ca garnitură la orez, pește, etc.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.