ULEIUL care combate INFECȚIILE mortale

Deși uleiul de măsline este considerat cel mai sănătos, datorită faptului că este bogat în antioxidanți și reduce semnificativ riscul bolilor occidentale (boli de inimă coronariene, ateroscleroză, cancer și boli inflamatorii), un alt tip de ulei a început să câștige atenția cercetătorilor și a nutriționiștilor, datorită proprietăților sale antifungice deosebit de puternice.

Este vorba despre uleiul de cocos, care se găsește de cumpărat și la noi, în magazinele naturiste, dar și în unele supermarketuri.

Ulei de Cocos Candidă

Ulei de Cocos Candidă

Studiile au arătat că preparatele pe bază de nucă de cocos au o valoare medicinală excepțională, susținând îndeosebi sănătatea creierului și a inimii.

Un studiu recent, realizat pe șoareci de cercetătorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts, a dezvăluit că uleiul de cocos combate creșterea excesivă a ciupercii Candida albicanis.

Rata infecțiilor cu candidă a crezut foarte mult în ultimii ani. Atunci când produce infecții sistemice, riscul de mortalitate asociat cu acest patogen este foarte mare, de 40%.

Utilizate pe termen lung, medicamentele antifungice pot cauza efecte adverse și pot duce la dezvoltarea de tulpini fungice rezistente la medicația convențională.

Uleiul de cocos conține grăsimi cu efecte antifungice

Cercetătorii cred că uleiul de cocos poate fi considerat un remediu eficient împotriva infecțiilor candidozice, datorită faptului că grăsimile pe care le conține au proprietăți antifungice.

O echipă alcătuită dintr-un profesor microbiolog (Carol Kumamoto) și un nutriționist (Alice H. Lichtenstein) a testat efectele mai multor tipuri de grăsimi alimentare asupra candidei albicanis din intestinul șoarecilor: ulei de cocos, ulei de soia și seu de vită.

Dieta animalelor care a conținut ulei de cocos și seu de vită a redus cantitatea de candidă cu 90%, comparativ cu celelalte diete. Uleiul de cocos a redus colonizarea fungică și atunci când șoarecii au fost mutați de pe o dietă cu seu de vită pe o dietă cu ulei de cocos.

Autorii acestui studiu cred că folosirea uleiului de cocos de către pacienții cu Candidă poate ajuta la controlul creșterii fungilor la nivel intestinal, și poate reduce riscul infecțiilor cauzate de această ciupercă.

Cercetările anterioare au arătat că uleiul de cocos este de asemenea eficient împotriva unor fungi care cauzează infecții la nivelul pielii, unghiilor și părului, numiți dermatofiți.

Surse articol:

1. http://www.greenmedinfo.com/blog/coconut-oil-fights-deadly-yeast-infections-study-suggests

2. http://msphere.asm.org/content/1/1/e00020-15.full.pdf+html

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19858733

4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11905662

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.