Sirop concentrat de CĂPȘUNI – rețeta tradițională, dar FĂRĂ ZAHĂR

Acest sirop este 100% natural și dietetic, întrucât nu se prepară cu zahăr alb. Se respectă rețeta tradițională, adică se fierbe. Are o durată de viață lungă. Rezistă foarte bine 3 ani.

Este mult mai concentrat decât un sirop obișnuit, deoarece nu se prepară cu apă.

Sirop de Căpșuni Fără Zahăr

Sirop de Căpșuni Fără Zahăr

Probabil vă întrebați ce anume ajută la conservarea acestui sirop, sau ce se folosește în loc de zahăr. Aveți două variante de îndulcitor natural: stevia rebaudiana sau green sugar. Ambele produse se pot procura de la magazinele naturiste, sau de pe Internet. Se găsesc sub formă de cristale sau pulbere.

Stevia îndulcește mult mai mult ca zahărul alb, de aceea trebuie să folosiți mai puțină în rețete. Dacă adăugați prea mult, va da un gust amar preparatului.

Green sugar – obținut tot din stevia, este mult mai bun din acest punct de vedere, deoarece are un gust stabil. Îndulcește la fel ca zahărul obișnuit, și rezistă bine la fierbere și congelare.

Atât stevia, cât și green sugar au proprietăți terapeutice și o valoare nutrițională importantă. Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ajută la reducerea apetitului și a dorinței de a fuma. Este ideal pentru persoanele supraponderale, deoarece nu conțin calorii, și ajută la pierderea în greutate.

Aceste produse pot fi consumate și de diabetici, fiind chiar un bun adjuvant în scăderea glicemiei. Ajută de asemenea la scăderea tensiunii.

Sirop de căpșuni fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de căpșuni
• 500 g de stevia sau 1 kg de green sugar
• 1 lămâie

Preparare

Alegeți căpșunile, îndepărtați codițele și părțile alterate și spălați-le cu grijă. Puneți-le într-o cratiță și adăugați peste ele pudra de stevia sau green sugar. Introduceți mixerul vertical și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați fructele să stea așa până a doua zi, pentru a lăsa cât mai multă zeamă.

A doua zi, stoarceți sucul de lămâie peste pasta de căpșuni și adăugați o bucățică de păstaie de vanilie (dacă vreți ca siropul să aibă un gust mai aromat).

Puneți cratița pe foc și lăsați să clocotească 10 minute. Colectați spuma care se formează deasupra. După ce a fiert 10 minute, se toarnă în sticle curate, cât este fierbinte. Se închid ermetic și se sterilizează într-un vas cu apă, circa jumătate de oră începând din momentul în care apa începe să clocotească.

Se acoperă apoi cu pături groase și se lasă să se răcească în voie, la temperatura camerei.

Se servește cu apă minerală sau plată, sau se folosește ca topping pentru înghețată, clătite sau alte deserturi de casă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Sirop concentrat de căpșune,nu de căpșuni ! Căpșuni se spune când este vorba de răsaduri !…mai sunteți și ziariști !

  2. De unde se poate procura praf de stefie sau green sugar ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.