Pâine din semințe de in, fără coacere

Am găsit această rețetă pe site-ul Ligiei Pop. Este o alternativă foarte sănătoasă și inedită pentru pâinea albă, pufoasă, pe care o cumpărăm din magazine.

Hrana vie, uscată, este mult mai sănătoasă și mai sățioasă. Spre deosebire de alimentele găite la foc, alimentele deshidratate își păstrează toți nutrienții în stare intactă, îndeosebi enzimele, precum și gustul lor natural.

Paine din seminte de in, fara coacere

Paine din seminte de in, fara coacere

Pâine din semințe de in, fără foc – rețetă 

Ingrediente

• 1 ½ căni de semințe de in întregi
• 1 cană de nuci
• 4 linguri de semințe de dovleac
• 1 lingură de ulei
• 1 linguriță de sare neiodată
• ¼ cană de apă

Preparare

Măcinați 1 cană de semințe de in uscate prin râșnița electrică de cafea, până obțineți o pulbere fină, ca o făină.

Cealaltă cană de semințe de in se pun la înmuiat întregi, în apă cât să le acopere. Se lasă 5-6 ore.

Nucile se toacă mărunt (sau se macină fin) și se pun și ele la înmuiat în apă, timp de 6-7 ore (peste noapte). Miezul de dovleac uscat se toacă mărunt cu un cuțit, sau se macină sub formă de făină.

Amestecați toate ingredientele într-un bol până rezultă o compoziție asemănătoare unui aluat tare, ușor sfărâmicios. Acesta se întinde pe o foaie de copt cu o paletă umezită în apă, pe tava de deshidrator.

Foaia se taie cu un cuțit în pătrățele. Se usucă timp de 6-8 ore la 40 de grade Celsius.

Bucățile de pâine obținute se păstrează în caserole cu capac, la frigider. Rezistă fără probleme o săptămână, sau și mai mult.

Se pot folosi diferite tipuri de semințe pentru prepararea acestor crackers, adăugând de asemenea numeroase verdețuri, legume sau mirodenii, în funcție de gustul final pe care doriți să-l obțineți: dulce, sărat, aromat etc.

Dacă doriți să preparați cât mai multe astfel de rețete raw-vegan, este o idee bună să vă achiziționați un deshidrator.

Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, puteți folosi cuptorul. Se setează temperatura la cel mai mic nivel (40 de grade Celsius), și se lasă ușa cuptorului deschisă.

Alimentele trebuie supravegheate și întoarse pe cealaltă parte des.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.