Cel mai ALCALIN aliment din lume

Teoria dietei alcaline este fundamentată pe ipoteza că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu alcalin. Susținătorii alimentației alcaline sunt de părere că prin reducerea nivelului de aciditate din corp se poate preveni cancerul și multe alte boli.

Verdețurile și alimentele cu frunze verzi sunt cele mai alcaline alimente. Unul din acestea este iarba de grâu. Probabil ați auzit despre minunile sucului de iarbă de grâu, promovat de unele persoane publice de la noi (precum Andreea Marin).

Iarbă de Grâu

Iarbă de Grâu

Iarba de grâu se poate cultiva în casă, în ghivece. Găsiți o rețetă simplă în acest articol. La o săptămână după germinarea semințelor, se poate recolta iarba verde. Această parte a plantei ne furnizează cantități mari de antioxidanți, enzime, minerale, vitamine și fitonutrienți care curăță sângele și ficatul de toxine și de poluanții din mediu, și ajută la creșterea pH-ului alcalin al corpului.

Pentru a vă face o idee despre conținutul nutrițional concentrat din iarba de grâu, trebuie să știți că în 50 ml de suc de iarbă de grâu găsim toți atâția nutrienți cât găsim în 2,2 g de legume crude.

– vitaminele A și E
– tot complexul B
– fier
– zinc
– magneziu
– calciu
– seleniu
– potasiu

Iarba de grâu conține de asemenea proteine complete și enzime cu proprietăți anticancerigene, numite „superoxid dismutază”, o familie de metaloenzime antioxidante care apără organismul de daunele radicalilor liberi, reduc efectele radiațiilor, elimină poluanții și metalele grele din corp.

Ingredientul-cheie din iarba de grâu care ajută la purificarea și alcalinizarea organismului este însă clorofila. Acest nutrient ajută corpul să se vindece. Clorofila este bogată în oxigen, care ajunge repede în sânge, iar într-un mediu curat și bine oxigenat, cancerul nu se poate dezvolta.

Oxigenul este critic pentru numeroase procese din corp. Creierul în mod deosebit folosește 25% din cantitatea totală de oxigen. Sucul de iarbă de grâu, consumat cu regularitate, ajută la buna oxigenare a corpului și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Iarba de grâu conține de asemenea două enzime care ajută la repararea structurii afectate de radioactivitate sau raze X.

Sucul de iarbă de grâu are un gust amărui, de aceea trebuie diluat cu apă, suc de ananas, banane sau alte ingrediente, pentru a-l face mai ușor de consumat.

Se poate găsi și sub formă de pulbere, la magazinele naturiste. Pulberea de iarbă de grâu este un supliment nutrițional extraordinar, accesibil tuturor celor care nu au posibilitatea sau timpul necesar pentru a cultiva iarbă de grâu verde la ghiveci.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Neaparat suc sau il putem folosi si in salate

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]