Cum se prepară LAPTELE de SOIA acasă (din boabe) – cea mai bună rețetă

Soia mai este numită “carnea fără oase”, datorită conținutul bogat în proteine de calitate. Din boabele de soia se pot prepara diferite produse care pot înlocui laptele sau brânza de vaci.

Cercetătorii spun că dacă am înlocui carnea și produsele lactate de origine animală cu soia și produse de soia, am avea un aport zilnic mai mare de calciu, magneziu , fier, acid folic, vitamina K și fibre. Totodată, produsele de soia ar contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Lapte de Soia Preparare

Lapte de Soia Preparare

Lapte de soia – rețetă

Laptele de soia este un înlocuitor excelent pentru laptele de vacă. Poate fi folosit în orice preparat care necesită lactate, atât dulci, cât și sărate. Spre deosebire de laptele de vacă, acesta poate fi adăugat și în rețete de smoothie-uri, în combinație cu fructe și legume.

Ingrediente

• 1 cană de boabe de soia
• 3 căni de apă

Ingrediente opționale:

• 1 linguriță de sare
• 1 lingură de miere de albine
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 1 lingură de semințe de susan, nuci sau migdale
• 1 linguriță de ulei de măsline
• 1 praf de vanilie naturală

Preparare

Puneți boabele de soia la înmuiat într-un bol cu apă rece (cât să le acopere). Lăsați-le să stea la hidratat 36 de ore la frigider, schimbând apa la fiecare 2-3 ore.

După cele 36 de ore, scurgeți boabele de soia de apă și puneți-le într-o cratiță. Turnați peste ele apă (cât să le acopere) și puneți vasul pe foc. După 1-2 clocote, luați vasul de pe foc, scurgeți apa și adăugați 1 cană de apă călduță.

Introduceți mixerul vertical și pasați boabele de soia câteva minute, până când s-au zdrobit bine și s-au transformat într-o pastă omogenă. Adăugați și celelalte 2 căni de apă și puneți cratița pe foc. Lăsați soia să fiarbă la foc mic circa 20 de minute. Stați aproape pentru a nu da în foc.

Strecurați apoi compoziția printr-o sită deasă au printr-o pânză groasă de de tifon. Veți obține un lichid alb, asemănător laptelui de vacă.

Urmează partea cea mai plăcută: condimentarea laptelui de soia. Îi puteți adăuga puțină sare, miere, scorțișoară, vanilie sau alte mirodenii.

Nu aruncați pasta de soia (numită „okara”) rămasă după strecurarea laptelui. Aceasta poate fi adăugată în diferite rețete (deserturi sau mâncăruri sărate).

Păstrați laptele de soia la frigider, în borcane sau sticle de sticlă acoperite cu capac. Dacă doriți să-l păstrați mai multe zile, fierbeți laptele de soia 7 minute, la foc mic. Puneți vasul cu lapte într-un alt vas cu apă rece pentru a-l răci cât mai raid.

Surse:

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=79
https://www.youtube.com/watch?v=d6SuxkFT2yM

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Filip Neculai

    Multumesc pentru reteta. O voi incerca, am 72 ani si sper sa-mi faca bine. Ce se poate face cu pasta de soia care ramane dupa prepararea laptelui ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.