Ceva mai bun decât CAFEAUA

În timpul celui de-al doilea război mondial, ingredientele de bază pentru cafea erau ghindele și cerealele. Băuturile din cereale prăjite sau fermentate erau de asemenea utilizate în trecut ca tonice și stimulente ale energiei.

Alte alimente folosite în decursul istoriei pentru fabricarea de cafea erau rădăcinile – de păpădie și cicoare. Aceste plante pot fi uscate, măcinate sub forma unei pulberi fine și apoi folosite la prepararea de cafea.

Suc de Sfeclă

Suc de Sfeclă

Unii susțin că sfecla roșie poate fi o alternativă mult mai bună pentru cafea, deoarece mărește energia și rezistența corpului fără să producă efecte secundare, și fără să dea dependență.

Sucul de sfeclă roșie – o alternativă sănătoasă pentru cafea

Studiile au arătat că sfecla roșie îmbunătățește performanța fizică a sportivilor, crește rezistența la exerciții intense și oxigenarea organismului.

Mai mult decât atât, sfecla s-a dovedit un stimulent pentru creier mai bun decât cafeaua. Aceasta îmbunătățește performanța cognitivă și previne demența și tulburările cognitive. Pentru a obține aceste rezultate, cercetătorii au folosit 450 ml de suc de sfeclă roșie în studiile lor.

Un inginer român, locuitor în Serbia a inventat deja cafeaua de sfeclă, și o recomandă persoanelor hipertensive și celor care nu au voie să consume cofeină. În acest articol puteți găsi informații despre modul de uscare a sfeclei și transformarea ei în pulbere pentru cafea.

Sfecla sub formă de suc poate fi o formă de administrare mult mai concentrată. Cercetările au arătat că sucul de sfeclă roșie are un efect protector important asupra sistemului cardiovascular și a ficatului.

– ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului
– îmbunătățește aprovizionarea celulelor cu oxigen
– ajută la dilatarea vaselor de sânge
– ajută la curățarea ficatului de toxine
– purifică sângele
– reduce oboseala cronică și stresul
– ajută la tratarea anemiei
– previne și ajută la tratarea cancerului
– previne defectele din naștere
– reduce inflamațiile
– curăță pielea de coșuri și acnee
– stimulează funcțiile creierului

Aceste efecte se datorează în mare parte conținutului de nitrați din rădăcina de sfeclă roșie care stimulează fluxul de sânge în zonele slab oxigenate.

Sucul de sfeclă roșie nu trebuie consumat ca atare, ci trebuie diluat cu apă sau cu un alt suc: de mere, de morcov, de țelină, de portocală, de castravete etc. Consultați medicul pentru a stabili doza zilnică adecvată.

_____________________________________________________________________________________________

Surse articol:

Sucul de SFECLĂ este un tonic cerebral extraordinar – singură doză stimulează funcțiile cognitive


lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/sucuri-de-legume/66025/sucul-de-sfecla-rosie-bautura-campionilor-curata-sangele-si-ficatul-scade-tensiunea-impiedica-dezvoltarea-cancerului-si-tumorilor/
lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/sucuri-de-legume/60560/bautura-miracolelor-din-sfecla-morcov-si-mar-reteta-video/
lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/sucuri-de-legume/66025/sucul-de-sfecla-rosie-bautura-campionilor-curata-sangele-si-ficatul-scade-tensiunea-impiedica-dezvoltarea-cancerului-si-tumorilor/
lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/52210/sfecla-rosie-ca-medicament/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.