Suc de MORCOV și PORTOCALE pentru OCHI, OASE, UNGHII ȘI PĂR

Acest suc este nu doar foarte bun la gust, ci și foarte hrănitor și bogat în substanțe nutritive. Conține beta-caroten, Vitamina C, și cantități importante de calciu și fier.

Suc de Morcov și Portocale

Suc de Morcov și Portocale

Acesta este un suc excelent pentru reîncărcare corpului cu vitamine. Se poate bea dimineața, sau după o zi obositoare sau un efort susținut. Puteți oricând transforma acest smoothie într-un smoothie verde, adăugând câteva frunze de spanac sau alte verdețuri.

Suc de morcovi, portocale și ovăz – rețetă

Această băutură conține pară și fulgi de ovăz, ceea ce îl face foarte cremos și bogat. Deși fulgii de ovăz nu sunt un ingredient tipic pentru smoothie-uri, se potrivesc foarte bine acestei rețete. Ovăzul este bogat în fibre și proteine, substanțe de care avem mare nevoie. Doar 50 de grame de fulgi de ovăz ne oferă 7 g de proteine și 4 g de fibre alimentare.

Ingrediente

• 1 morcov
• 1 portocală
• 1 pară (sau 1 banană)
• 3-4 linguri de fulgi de ovăz măcinați
• 1 pahar de lapte vegetal (de migdale, cocos, orez, ovăz sau soia) sau apă

Preparare

Mai întâi puneți fulgii de ovăz în blender, și mixați până când se transformă într-o făină cât mai fină. Dacă aveți făină de ovăz, folosiți făina. Sau puteți încerca să măcinați fulgii de ovăz prin râșnița de cafea.

Adăugați apoi lichidul, bucățile de pară și portocală, și la final morcovul tăiat rondele sau bucăți mici. Blenduiți până când ingredientele se transformă într-o băutură cremoasă, omogenă.

Suc de Morcov și Portocale rețetă

Suc de Morcov și Portocale

Beneficii

Acest suc ne oferă 12.6 g de fibre, 12%% din doza zilnică recomandată de Vitamina C, 75% din doza zilnică recomandată de Vitamina A, 9% din doza zilnică recomandată de calciu, 9 g de proteine și 2.2 mg de fier. Conține de asemenea vitamina B1, Vitamina B6, Vitamina K, magneziu, cupru, fosfor, potasiu, mangan și zinc.

Morcovii sunt renumiți pentru capacitatea lor de a proteja vederea, în special împotriva cataractei și a orbirii de noapte, grație conținutului mare de Vitamina A (beta-caroten). Un singur morcov ne oferă o doză generoasă de vitamina A, peste 200% din necesarul zilnic recomandat. Această vitamină ajută și la reglarea procesului de creștere și dezvoltare a celulelor, menținând pielea, părul și unghiile într-o formă bună.

Suc de Morcov și Portocale

Suc de Morcov și Portocale

Vitamina K are un rol vital în menținerea sănătății oaselor. Consumul de morcovi este de asemenea important pentru sănătatea inimii, deoarece previne formarea de cheaguri de sânge.

Morcovii conțin de asemenea Vitamina C, care combate radicalii liberi și menține sistemul imunitar puternic.

Morcovii susțin procesul de detoxifiere, dau totodată acestui suc o culoare foarte vibrantă și atractivă, inclusiv pentru cei mici.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Este așa de buun și de sănătos dar trebuie băut în liniște și fără stres!!!

  2. Mai multe retete de sucuri dacå se poate multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.