Hrișcă și miere – rețetă pentru hipertensiune, colesterol, slăbit

Hrișca este unul din super-alimentele momentului, recomandate în special persoanelor hipertensive sau care au probleme cu colesterolul.

Hrișca nu trebuie să lipsească din dieta celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, diabet sau obezitate. Consumul de hrișcă susține totodată pierderea în greutate și tratarea edemelor.

Hrișcă și miere - rețetă pentru hipertensiune, colesterol, slăbit

Hrișcă și miere – rețetă pentru hipertensiune, colesterol, slăbit

Hrișcă și miere – rețetă

Hrișca este o plantă extrem de hrănitoare. Conține vitamine din complexul B, Vitamina A, proteine, aminoacizi esențiali, calciu, magneziu, fosfor, mangan, cupru, flavonoizi, antioxidanți, și foarte puține calorii.

Dieta cu hrișcă joacă un rol important în protejarea sistemului cardiovascular și sistemului nervos.

Ingrediente

3 linguri de hrișcă
3 linguri de scorțișoară
1 pahar de miere de albine (sau 5 linguri de zahăr brun)

Se amestecă toate ingredientele. Se iau câte 2-3 lingurițe de preparat, amestecate cu ½ pahar de lapte, după masă, în fiecare zi.

Tratamentul se poate face pe termen lung, timp în care se va verifica nivelul tensiunii arteriale/colesterolului.

Hrișca se poate consuma ca atare, înmuiată, fiartă, sau ca făină (măcinată). Cei mai muli preferă hrișca înmuiată.

Boabele de hrișcă se pun la înmuiat în apă caldă de seara până dimineața, apoi se scurg. Se pot consuma și cu iaurt sau la micul-dejun, împreună cu alte cereale și lapte.

Boabele de hrișcă se pot combina foarte bine și cu stafidele, smochinele, curmalele sau alte tipuri de semințe.

> Hrișca protejează sistemul cardiovascular și nervos

Datorită conținutului mare de magneziu, hrișca scade riscul de diabet și boli de inimă.

Studiile au demonstrat că un consum regulat de hrișcă ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului colesterolului, elimină grăsimea și previne ateroscleroza.

> Hrișca ajută la slăbit

Dieta cu hrișcă și miere este esențială pentru controlul greutății la persoanele supraponderale, sau care suferă de diabet sau boli de inimă.

Mulțumea fibrelor pe care hrișca le conține induc rapid senzația de sațietate, taie pofta de mâncare și previne supra-alimentarea.

> Hrișcă și iaurt pentru diabet

Se amestecă 1 lingură de hrișcă și 3 linguri de iaurt într-un borcan, și se lasă peste noapte la temperatura camerei. Dimineața se consumă preparatul pe stomacul gol. Tratamentul se face 1-3 săptămâni, zi de zi, până la vindecare. 

> Hrișca – Alte beneficii

– Are efecte tonice și antitumorale
– Protejează ficatul
– Asigură necesarul de proteine
– Menține inima sănătoasă
– Îmbunătățește circulația sângelui
– Ajută la tratarea bolilor de ficat
– Ține sub control nivelul de zahăr din sânge
– Previne cancerul de sân

Hrișca se poate folosi la prepararea clătitelor, prăjiturilor, sau în amestec cu alte tipuri de făină pentru diferite produse de patiserie.

Unii folosesc hrișcă în loc de orez. Se poate adăuga și la supe sau tocănițe. Hrișca se găsește la magazinele naturiste, sau la magazinele de specialitate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Patilea Grigore

    Va multumesc pt. retetele de mai sus

  2. Mariana Bucurescu

    Care e denumirea plantei in engleza ori latina?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.