Alimente care reactivează celulele stem și ajută la repararea organelor

Puțini dintre noi știu că există anumite alimente care pot ajuta la reactivarea celulelor stem din corp.

Toată lumea vorbește despre importanța sistemului imunitar în prevenirea și combaterea bolilor. Însă în spatele lui se află celulele stem.

Alimente care cresc productia de celule stem reparatoare

Alimente care cresc productia de celule stem reparatoare: Rawpixel.com

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt o componentă importantă a tuturor organelor. Au un rol esențial în repararea organismului.

La primul semnal al sistemului imunitar, aceste celule se îndreaptă cu viteză în locul în care este nevoie de vindecare.

Dacă există o leziune la nivelul plămânilor, inimii sau vaselor de sânge, celulele stem o va repara. Dacă avem un accident și ne rănim, celulele stem vor vindeca rana.

Toate daunele provocate de inflamație (și numai) vor fi reparate de aceste celule inteligente.

Intestinul subțire se regenerează odată la 2-4 zile, iar celulele imune odată la 7 zile. Plămânii și stomacul se regenerează automat o dată la 8 zile, pielea la 2 săptămâni, iar celulele roșii la 4 luni. Această regenearea nu se poate petrece dacă nu avem celule stem.

Corpul uman nu ar fi putut rezista la atât de mulți factori dăunători dacă Dumnezeu nu l-ar fi înzestrat cu această capacitate uimitoare de a se auto-regenera automat.

Citește și – Chimenul negru sporește capacitatea celulelor imunitare de a combate infecțiile și cancerul

Chiar dacă sistemul nostru imunitar funcționează brici și combate infecțiile sau alte boli, în lipsa celulelor stem, corpul nu se va putea repara.

Factori care împiedică producția de celule stem

Producția de celule stem este sever afectată de tutun și de abuzul de alcool. Aceste substanțe slăbesc sau chiar ucid celulele stem ale corpului. Inclusiv fumatul pasiv afectează celulele stem.

Astfel se explică de ce fumatul este asociat cu atât de multe boli grave, precum boli de inimă, diabet, Alzheimer, Parkinson, cancer.

Chimioterapia și radioterapia ucid celulele maligne, dar și celulele stem. De aceea pacienții cu cancer trebuie să facă îmbunătățiri drastice ale dietei pentru a crește producția de celule stem.

Nivelurile scăzute de colesterol HDL (care curăță colesterolul rău) împiedică repararea inimii și a vaselor de sânge.

Nivelurile crescute ale zahărului din sânge (diabet) distrug celulele stem. Stresul și privarea de somn compromit de asemenea repararea corpului prin intermediul celulelor stem.

Sedentarismul, dar și antrenamentele excesive care nu oferă organismului răgazul să se repare produc un impact negativ asupra celulelor stem.

Alimente care reactivează celulele stem

Celulele stem pot fi reactivate prin dietă și un stil de viață sănătos. Există anumite alimente care stimulează regenerarea celulelor stem:

→ vinetele
→ ceaiul negru pur (fără zahăr)
→ cafeaua neagră integrală (fără zahăr, fără lapte)
→ ceaiul verde (de calitate)
→ țelina
→ ciocolata neagră (minim 70% cacao) și cacaua crudă
→ kiwi
→ goji
→ merele
→ caisele, prunele (alte fructe cu sâmbure tare)
→ merișoarele
→ fructele de pădure
→ morcovii
→ strugurii
→ rodia
→ oregano, cimbru
→ nucile, migdalele
→ turmericul
→ piperul negru
→ ardeii grași

Rețineți că nicio boală nu poate fi vindecată fără o producție optimă de celule stem. Includeți aceste alimente în meniul zilnic pentru susținerea celulor stem.

Citește și – Lăptișorul de matcă conține o proteină „magică” ce prelungește tinerețea celulelor stem

Sursă articol: Luke Coutinho, Regenerate stem cells with food and lifestyle: https://www.youtube.com/watch?v=kAOCq5ErWl4&ab_channel=MarkHyman%2CMD

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]