Macerat de sfeclă contra depunerilor de colesterol – dr. Eugen Giurgiu

Sfecla roșie este o rădăcinoasă deosebit de prețioasă pentru sănătatea noastră. Ajută procesele de detoxifiere ale organismului. Este utilă în curele de dezintoxicare.

Favorizează nu doar eliminarea toxinelor, ci și a metalelor grele și radioactive. Sfecla roșie curăță sângele și arterele de depunerile de colesterol.

Macerat de sfecla contra depunerilor de colesterol - dr. Eugen Giurgiu

Inagine sugestiva: macerat de sfecla contra depunerilor de colesterol: WILLPOWER STUDIOS

Sfecla roșie scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun

Biologul român Eugen Giurgiu spune că această legumă ajută la dizolvarea plăcilor de aterom din vasele sangvine.

Sucul de sfeclă conține fibre și fitosteroli – compuși implicați în metabolizarea colesterolului. Aceștia previn absorbția colesterolului în fluxul sangvin.

Citește și – Suc de sfeclă roșie cu miere pentru hipertensiune arterială

Un studiu publicat în „Journal of Pharmacy and Nutrition” a arătat că sucul de sfeclă crește colesterolul bun (HDL), reduce stresul oxidativ și riscul de boli cardiovasculare.

În cazul depunerilor de colesterol, urmați rețeta de macerat de mai jos.

Macerat de sfeclă pentru colesterol – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de sfeclă roșie
• 2-3 frunze tinere de hrean (6-8 crenguțe de urzică)
• 3 litri de apă rece

Mod de preparare

Curățați sfecla de coajă și tăiați-o bucăți mici. Puneți-o într-un borcan mare de sticlă în care să încapă 3 litri de apă.

Adăugați frunzele de hrean sau urzica. Turnați apa și închideți borcanul ermetic.

Dați borcanul în cămară. Agitați conținutul zilnic. Dacă folosiți urzică, aceasta trebuie schimbată în fiecare zi.

Citește și – Sirop de sfeclă cu lămâie și miere – rețetă pentru inimii și a sângelui

Se consmă câte 1 pahar din acest macerat de sfeclă, de 3 ori pe zi.

Cura cu sfeclă pentru detoxifiere

Pentru a beneficia de acțiunea sa depurativă, autorul recomandă sucul de sfeclă, sucul de morcov și sucul de ridiche neagră.

Aceste sucuri se amestecă în cantități egale. Se transferă în sticle închise la culoare. Se închid ermetic și se dau în cuptor la temperatură mică pentru 3 ore. Se consumă câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, la o distanță de 1-2 ore de masă.

Cura cu sfeclă pentru alte afecțiuni

Sucul de sfeclă roșie poate fi administrat zilnic dacă se urmărește scăderea colesterolului crescut sau a tensiunii arteriale.

Contra hipercolesterolemiei, se beau câte 200 ml de suc de sfeclă proaspăt, de 3 ori pe zi. Se pornește de la o doză mai mică, de 50 ml pe zi. Pe măsură ce organismul se obișnuiește, se crește cantitatea la 200 ml pe zi.

Această cură ajută la eliminarea substanțelor toxice din corp.

Citește și – Salată de sfeclă cu ton și avocado – pentru cei cu colesterolul crescut

Contra hipertensiunii arteriale se bea un amestec de suc de sfeclă și miere (în cantități egale).

Sucul de sfeclă are efect laxativ. Ajută la combaterea constipației și poate fi consumat pe perioade lungi.

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Sfecla roșie, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 240- 241
2. Singh, Archana & Verma, Saroj & Singh, Vijay & jappa, Chindalaga & Roopa, Nagraj & Raju, Pakalpati & Singh, Som. (2015). Beetroot Juice Supplementation Increases High Density Lipoprotein-Cholesterol and Reduces Oxidative Stress in Physically Active Individuals. Journal of Pharmacy and Nutrition Sciences. 5. 179-185. 10.6000/1927-5951.2015.05.03.2.
3. Sfatul Medicului, 7 Beneficii ale sterolilor și stanolilor din plante: https://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/7-beneficii-ale-sterolilor-si-stanolilor-din-plante_13807

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.