Trei alimente care ajută la curățarea arterelor – dr. Eric Berg

Menținerea arterelor curate și flexibile este esențială pentru prevenirea bolilor coronariene și cardiovasculare.

Placa arterială este formată din mai multe substanțe: colesterol, calciu și proteine. Aceste biofilme se acumulează de regulă în regiunile iritate, lezate, inflamate sau întărite ale arterelor.

Trei alimente care ajuta la curatarea arterelor - dr. Eric Berg

Trei alimente care ajuta la curatarea arterelor: Balash Mirzabey / Marco Verch Professional Photographer

Nutrienți care protejează arterele de leziuni și inflamații

Arterele înfundate sunt corelate cu un nivel excesiv de colesterol rău. Dietele bogate în carbohidrați și zahăr determină creșterea colesterolului LDL și formarea de plăci arteriale.

Citește și – Alimente care protejează arterele de daunele grăsimilor saturate

Pentru a construi o masă eficientă împotriva plăcii arteriale trebuie să știm care sunt cei mai buni nutrienți pentru sistemul cardiovascular.

Chiropracticianul Eric Berg are un videoclip pe această temă. Acesta subliniază importanța a trei vitamine pentru curățarea arterelor– vitamina K2, vitamina C, vitamina E și a acizilor grași Omega-3.

Trei alimente pentru curățarea arterelor

Citește și – Alimente pe care trebuie să le consumi zilnic dacă ai depuneri de colesterol în artere

Somonul

Primul și cel mai valoros aliment pentru curățarea arterelor este somonul sălbatic, de captură. Bogat în Omega-3, acest tip de pește protejează arterele și mușchiul cardiac.

Omega-3 sunt grăsimi cu efect antiinflamator. Acest lucru este foarte important, deoarece ajută la reducerea inflamației din artere și scăderea tensiunii arteriale.

Pentru a preveni leziunile din artere este indicat să aveți un aport crescut de Omega-3 și un aport redus de Omega-6. Acizii Omega-6 au caracter pro-inflamator.

Varza murată

Al doilea aliment pe care ar trebui să îl mâncați mai des dacă vreți să reduceți placa arterială este varza murată. Puțini știu că varza murată are de 7 ori mai multă vitamina C decât necesarul zilnic indicat.

Varza murata

Varza murata: Timolina

Dr. Eric Berg spune că acest aliment fermentat este foarte concentrat în microbi benefici. Are un efect probiotic puternic, fiind deosebit de bogat în acid lactic.

Această bacterie acționează ca un inhibitor ACE. Reduce tensiunea arterială, reglează nivelul colesterolului sdLDL și inhibă biofilmele.

Prin faptul că susține sănătatea intestinală, varza murată reduce și riscul de boli cardiovascuare. Un microbiom sănătos înseamnă o inimă sănătoasă.

Un nivel crescut de acid lactic va spori de asemenea producția de săruri biliare secundare, care favorizează absorbția vitaminelor liposolubile: vitamina E, vitamina D și vitamina K2.

Rucola

Dacă nu mâncați varză murată la masă, puteți folosi ca garnitură o salată de rucola. Această verdeață face parte din familia cruciferelor. Gustul amărui denotă efectele ei benefice asupra ficatului și bilei.

Citește și – Pătrunjelul previne depunerea colesterolului LDL pe artere și arterioscleroza – dr. Eugen Giurgiu

Rucola ajută la scăderea zahărului din sânge. Efectul ei de reducere a biofilmelor din artere este direct. El se datorează unui compus (diindolimetan) produs în urma digestiei unui alt compus din crucifere, indol-3-carbinol.

Rucola conține fibre care ajută la hrănirea bacteriilor bune și la scăderea colesterolului. În plus, furnizează potasiu, un mineral important pentru menținerea arterelor flexibile și a tensiunii arteriale la un nivel normal.

Dr. Berg vă sfătuiește să serviți o salată mare de rucola în care să adăugați ulei de măsline, oțet de mere și usturoi. Și pătrunjelul este foarte bun pentru prevenirea aterosclerozei.

Citește și – Afinele scad colesterolul și trigliceridele și previn depunerile de placă în artere

Uleiul de măsline este hipotensiv și antiinflamator. Oțetul de mere conține acid acetic, un compus care scade riscul de boli cardiovasculare.

Are un efect regulator asupra tensiunii, colesterolului și a zahărului din sânge.

Sursă articol: Dr. Eric Berg, The best meal to clean out your arteries: https://www.youtube.com/watch?v=KWS-Tecjxdk&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.