Beneficiile Pepenelui Verde Asupra Sănătăţii

Pepenele verde este vedeta fructelor de vara. Pe arsita verii o felie rosie si zemoasa de pepene verde e de dorit. Poate ca copilul nu se inghesuie sa consume tocanite de legume, mancaruri sofisticate, insa pepenele cu siguranta ii va placea, fiind dulce si racoros, iar pe deasupra bogat in nutrienti.

pepene verde

Pepenele verde contine peste 90% apa, ingredientul vital al vietii, restul procentelor fiind reprezentate de alte substante. Printre acestea se numara licopenul care este un colorant rosu din familia carotenoizilor cu efecte antitumorale, reduce riscul aterosclerozei, scade incidenta infarctului miocardic, un antioxidant puternic si la indemana intrucat pepenii sunt foarte accesibili ca pret.

90% apă – energia vieţii

Apa in cantitate mare continuta de pepeni ajuta la o mai buna functionare a rinichilor, lupta impotriva deshidratarii si confera pielii un aspect mai placut, reducand riscul arsurilor solare. Asadar, fie ca pleci la plaja, fie ca iei micul dejun sau ca vrei doar o gustare intre mese, pepenele verde este aliatul tau.

Continutul mare de Magneziu si Potasiu nu este de neglijat, de aceea este recomandat a fi consumat in special de copii, ajutand la o crestere armonioasa. Sarurile minerale prezente in el contribuie la reglarea nivelului electrolitilor, refacand rezervele pierdute prin transpiratie.

Pepenele verde este lipsit de grasime. De aceea, mancati fara temeri acest minunat fruct cu miez rosu aprins, pentru ca nu va veti ingrasa. Iar aportul lui energetic este considerabil, fiind bogat in Vitamina B6 asociata in producerea de energie.

pepene verde beneficii

Iar pentru cei care vor sa se bucure de momentele placute ale serilor de vara, e bine de stiut ca pepenii contin un aminoacid numit citrulina pe care organismul il foloseste pentru a sintetiza un altul numit arginina cu rol in eliminarea amoniacului si producerea de acid nitric ce contribuie la prevenirea disfunctiilor erectile.

Cu un aspect placut, o felie rosie de pepene verde va incanta ochiul, va stimula gustul conferind savoare si va vitaliza organismul contribuind intr-un mod deosebit de activ la o sanatate cat mai buna.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.