Dr. Mencinicopshci despre consumul de carne și prepararea corectă a grătarelor

Profesorul dr. Mencinicopschi ne sfătuiește ca atunci când mergem la cumpărături, să acordăm suficient timp citirii etichetei.

Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru a alege produse cât mai sănătoase.

Doctorul Mencinicopschi – despre carne

 

Produsele din carne procesată, pe care le găsim peste tot în magazine, sunt un factor cancerigen, spun specialiștii, inclusiv în cantități mici.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) avertizează că 50 de grame de carne procesată pe zi și 100 de grame de carne proaspătă pe zi înseamnă un risc crescut de cancer.

Datele statistici arată că în România, consumul de carne a început să scadă din anul 2010. Un român consumă circa 1 kg de preparate din carne pe lună, adică echivalentul a 33 g de carne procesată pe zi.

Cu toate acestea, trebuie să acordăm mai multă atenție tipului de produse pe care le cumpărăm. De pildă, când alegem un mezel, acesta trebuie să conțină cât mai puține ingrediente.

Cele de bază, tradiționale, sunt: carnea, condimentele și nitritul – folosit din vechime (de pe vremea romanilor), fără de care aceste produse nu pot fi realizate.

Cel mai bun este mezelul crud uscat, spune dr. Mencinicopschi. Însă chiar și în cazul produselor din carne procesată care par mai naturale și mai bune, este important să respectăm o regulă importantă: să nu întrecem măsura.

Mai puțin, dar de calitate. Să nu abuzăm, să nu consumăm produse procesate din carne în fiecare zi și nu în cantități mai mari de 50 de grame.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4421, 4430, 7886, 4432′ button=’Cumpără aici’]

O atenție deosebită trebuie să acordăm pateurilor. Nu doar celor de origine animală, ci și celor vegetale, care conțin circa 10-14 E-uri. Aceeași avertizare este valabilă și pentru produsele afumate, care conțin multă sare și grăsimecârnați, tobe, caltaboși, care la rândul lor au mulți aditivi alimentari.

Afumarea produselor din carne la domiciliu poate să fie chiar mai periculoasă decât afumarea industrială, spune dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Această afumare este nocivă pentru că focul este amplasat direct sub carne. Focul topește grăsimile, iar grăsimile acestea arse și fumul care iese sunt cancerigene.

Cea mai bună metodă de afumare este cea cu fum rece. Produsele afumate incorect produc avalanșe de cancere gastrointestinale. Fripturile pe grătar sub foc deschis cresc foarte mult incidența cancerului de stomac.

Este recomandat grătarul ca un disc, iar acasă, plita.

Sursă: Voi cu Voicu, Doctorul Mencinicopschi, despre produsele alimentare cancerigene: https://www.youtube.com/watch?v=OwvN8Cu5QXQ

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.