„Dumnezeu nu l-a creat pe om să consume hrană animală. Mielul să dea lână, găina pene și să stea în preajma omului” – dr. Virgiliu Stroescu

Doctorul Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog și nutriționist, pledează pentru o alimentație naturală, apropiată modelului biblic, capabilă să aducă organismului necesarul de nutrienți esențiali și să ajute la vindecarea acestuia.

Posturile religioase, foarte bine rânduite pe parcursul unui an, determină purificarea și revitalizarea noastră fizică și spirituală. Beneficiile sunt cu atât mai mari cu cât se optează pentru o dietă preponderent bazată pe crudități.

Dr. Virgiliu Stroescu

Asemenea doctorului creștin Pavel Chirilă, medicul Virgiliu Stroescu ne demonstrează că cea mai bună dietă a omului este cea vegetariană, bazată pe legume, fructe, semințe, nuci și cereale.

Hrana animală nu este firească omului, se pot face alergii, boli autoimune

În Sfânta Scriptură putem găsi numeroase referiri la modelul alimentar al popoarelor biblice. Iată ce spune dr. Stroescu:

Dumnezeu nu l-a creat pe om ca să consume hrană animală. Mielul să dea lână, găina pene, și să stea în preajma omului. Din momentul în care a început să le mănânce, această proteină străină a dat efecte păcătoase asupra organismelor”.

Postul este o reîntoarcere la hrana vie, inițială, spune dr. Stroescu. Prin post, corpul se curăță de toxine și se face din nou sănătos.

Plantele au fost înzestrate de Dumnezeu cu tot ceea ce este necesar pentru păstrarea sănătății fizice, precum și pentru redobândirea sănătății pierdute, inclusiv la bolnavii de cancer.

Fructele și legumele au o putere de regenerare și de refacere incredibilă. Într-o celulă sunt peste cincizeci de mii de reacții pe secundă, și tot ce este viu, purifică.”

Pe lângă faptul că ne protejează de cancer și alte boli grave, un regim alimentar vegetarian poate ajuta inclusiv la vindecarea cancerelor.

Când e copilul mic – îi dai lapte și îl faci mare; ai o tumoare – îi dai lapte, friptură și o faci mare. Brânza e de 8-9 ori mai concentrată decât laptele”.

Spre deosebire de dieta animală, dieta vegetariană nu hrănește cancerul, din contră. Plantele conțin compuși care inhibă formarea tumorilor și care blochează totodată dezvoltarea lor. De pildă, „soia conține substanțe care stopează vascularizația tumorii.

Alimentele vegetale conțin vitamine, minerale, enzime și zeci de mii de substanțe fitochimice care „vindecă organismul, îl repară, îl regenerează. Numai portocala are peste 150 de substanțe fitochimice, cacaua are peste 700 de substanțe în structura respectivă”.

Deși este mai atractivă din privința gustului, mâncarea din ingrediente de origine animală nu este la fel de sănătoasă precum cea vegetală, deoarece conține colesterol, grăsimi animale, hormoni, și este lipsită de fibre.

„Dacă oamenii s-ar apuca să postească doar câteva zile – cum e populația României mai bine de 80% ortodoxă -, ar fi vai și amar de industria cărnii, a laptelui.”

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Laura Aivăncesei, Dr. Virgiliu Stroescu: Sănătatea se obţine prin ştiinţă şi credinţă, Leacuri & Retete Manastiresti nr. 3/ aprilie – iunie 2015: 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Dumitru. Oprisiu

    Cu tot respectul, d.le doctor o cam luati razna pe aratura. Vedeti totul f.ingust dintr-un fotoliu confortabil al biroului d.voastra. Unele afirmatii ” stiintifice ” ale d.voastra sunt de domeniul hilarului. Cum credeti d.voastra ca o persoana care practica o munca fizica , bruta , cu mare efort fizic , poate rezista cu o frunza de salatica si un polonic de ciorba de loboda ? Cum si-ar putea asigura hrana , pe care o recomandati , cei care traiesc la limita saraciei ? Cum explicati ca la tara , f.multi ating varsta de 90 de ani , nu stiu ce inseamna doctorul si baza alimentatiei au fost produsele animaliere si vegetale din propria gospodarie ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.