Consumatorii de POLEN crud au o rezistență fizică impresionantă și ating vârste înaintate

Nici un alt aliment nu conține la fel de mulți nutrienți precum polenul crud. Acest produs al stupului este de o puritate exemplară, iar datorită valorii sale nutritive excepționale, ajută rapid la recuperarea organismelor slăbite sau afectate de boală.

Popoarele antice – egiptenii și chinezii – cunoșteau proprietățile tonice și regenerante ale polenului și îl consumau ca remediu întăritor și întineritor.

Polenul Crește Longevitatea

Cel mai bun exemplu despre efectele revigorante și revitalizante ale polenului crud ni-l dă chiar „părintele polenului crud”, Patrice Percie du Sert, un apicultor francez de profesie inginer.

Acesta se simțea extrem de epuizat din cauza muncii, și a început să consume polen în stare crudă. A ținut o cură de 3 săptămâni, și numai după o săptămână a simțit îmbunătățiri remarcabile. Polenul a crescut atât tonusul fizic, cât și cel psihic.

Datorită rezultatelor bune obținute și cu alte persoane, a început un proiect amplu de cercetare a polenului. După 14 ani, a publicat o carte de mare succes care se numește „Ces polenes qui nous soignent” („Aceste polenuri care ne vindecă”).

__________________________________________________________________________________________________

Nu ar trebui să ne mire aceste afirmații. În compoziția polenului intră toate elementele chimice care se găsesc și în corpul uman. Conține 185 de compuși nutritivi, inclusiv 22 de aminoacizi, 27 de săruri minerale, toată gama de vitamine cunoscute, plus hormoni, enzime, carbohidrați și grăsimi bune. Datorită acestui fapt, polenul are efectele echilibrante și dinamizatoare asupra organismului.

Pe lângă multitudinea de vitamine și minerale, polenul conține antioxidanți puternici, care luptă împotriva îmbătrânirii și deteriorării organismului. Este un aliment care crește speranța de viață și susține longevitatea.

 

Dr. M. Esperrois de la Institutul Francez de Chimie susține că polenul conține substanțe antibiotice puternice care pot inversa efectele îmbătrânirii normale asupra pielii, corectând ridurile, coșurile și petele.

Medicul german G. Leibold afirma că polenul crud ajută la prevenirea și tratarea tuturor simptomelor îmbătrânirii premature.

__________________________________________________________________________________________________

Biologul și botanistul experimental de origine rusă Nicolai Tsitsin spune că polenul crud, consumat cu regularitate, poate prelungi viața omului cu mulți ani.

Acesta a realizat un studiu interesant, pe 200 de apicultori centenari din Munții Caucaz – Georgia, și a descoperit că produsele stupului (crude) erau principalele surse de hrană ale acestor oameni, ale căror vârste atingeau 100-150 de ani.

Polenul Crește Durata Vieții

De altfel, atleții de talie internațională din Rusia obișnuiesc să consume polen crudS-a descoperit că alergătorul de cursă lungă de origine finlandeză Lasse Viren, care a câștigat patru medalii de aur la Olimpicele de vară din anul 1972 și 1976, consuma polen de albine în mod regulat timp de ani de zile.

Astăzi, toată echipa finlandeză consumă polen zilnic. Îl adaugă în cerealele de dimineață, îl combină cu miere și mănâncă pasta obținută pe pâine, sau îl dizolvă în sucurile proaspete de fructe.

Un alt om de știință rus, Naum Petrovich Ioyrish, autorul cărții „Albine și Oameni”, a spus că consumatorii de polen ating vârste venerabile. Este una din cele mai bogate surse de nutriție și medicină. „Fiecare grăuncior de polen conține fiecare substanță importantă necesară vieții.”

__________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Dr. Kurt Dansbach, Bee Pollen: http://www.vitaflex.com/res_beepola.php

2. Spirit of Health, Bee Pollen: http://www.spiritofhealthkc.com/portfolio/bee-pollen/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. 150 de ani? Vorbim de oameni sau de broaste testoase?…

  2. Este adevărat , dar trebuie sa faci cum scrie și sa crezi ca polenul face minuni…Încercați ca nu o sa va para rau…

  3. Cât polen, când și cât timp??!!

  4. Eu deja am intrecut am 151..de ani .. 😂😂😂scz dar nu ma- m putut abține …e bun polenul dar nici chiar asa ..ar insemna ca toti apicultori ..sa aibe viata lunga ..Nu.!

  5. Este foarte bun, dar,dar,dar nici chiar asa

  6. Testat și chiar și pe copiii mei!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.