Vinuri medicinale

Vin de Leuștean – Rețetă și Utilizări Terapeutice

//Adaugă comentariu

Leușteanul apare prima dată menționat ca plantă medicinală în scrierile grecilor antici. Aceste popoare utilizau frunzele proaspete de leuștean îndeosebi pentru problemele digestive și nervoase. Vracii români consumau leuștean pentru întărirea trupului, tratarea durerilor de piept sau a rănilor. Rețetă […]

Vin de Flori de Salcâm – 3 Rețete Medicinale

// 1

Perioada când “înnebunesc salcâmii” și mirosul lor te îmbată la propriu, este cea mai prielnică pentru a culege florile și a le prepara sub diverse forme terapeutice: ceai, tinctură, sirop sau vin. Vinul de salcâm, la fel ca și alte […]

Vin de PORTOCALE – rețete și beneficii

//Adaugă comentariu

Vinul de portocale este un tonic și aperitiv minunat, dar poate fi consumat și ca un produs medicinal. Vinul de portocale se prepară acasă foarte ușor. Este anti-infecțios, diuretic, laxativ, sangvin, tonic general și fluidifiant. Este recomandat în astenie, anorexie, […]

Vin de Ceapă – Rețete, Beneficii Senzaționale

// 6

I. Rețetă Vin de Ceapă Roșie  Această rețetă de vin este foarte populară în Japonia. Vinul se poate bea pentru dureri de genunchi, vedere slabă, hipertensiune arterială, hiperglicemie, diabet, urinări frecvente, constipație, boala Alzheimer sau insomnie. Vinul de ceapă roșie […]