VINUL de PRAZ scade GLICEMIA și COLESTEROLUL – cum să îl prepari acasă

Prazul conține substanțe care cresc efectul hipoglicemiant al insulinei. Acest vin terapeutic pe bază de praz poate fi util persoanelor cu diabet sau hiperglicemie. Se prepară foarte ușor acasă, conform rețetei de mai jos.

Prazul Scade Glicemia

Prazul Scade Glicemia

Vin de praz – rețetă

Pentru rezultate optime, este bine ca ingredientele să fie cât mai naturale: prazul să fie cultivat în regim bio, iar vinul să fie din producție sigură, sau de țară.

Ingrediente

• 500 g de praz
• 1 litru de vin alb

Preparare

Se taie partea albă a tulpinii de praz, se toacă mărunt și se pune într-un borcan de sticlă. Se toarnă vinul, se amestecă și se închide vasul ermetic. Se lasă la macerat timp de 7 zile. În tot acest interval, vasul trebuie agitat de câteva ori pe zi. După o săptămână, vinul se strecoară în sticle (preferabil de culoare închisă). Se păstrează la frigider.

Mod de administrare

Pentru reducerea glicemiei, se ia câte o doză mică de vin de praz, și anume câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă principală a zilei (dimineața, la amiază și seara). Acest tratament durează 2 săptămâni.

Proprietățile prazului

În ciuda cercetărilor puține realizate pe praz, trebuie menționat că această legumă conține substanțe similare sau identice cu cele conținute de ceapă și usturoi (în special compuși sulfuroși), împărtășind proprietăți terapeutice relativ asemănătoare.

Consumat cu regularitate, prazul are efecte protectoare împotriva cancerului și asupra vaselor de sânge (datorită unui flavonoid numit kaempferol). Legumele din familia allium, din care fac parte ceapa și usturoiul sunt renumite pentru capacitatea lor de a reduce tensiunea arterială și de a împiedica dezvoltarea de plăci la nivelul arterelor. Consumul de praz este deosebit de benefic celor care suferă de boli cardiovasculare, prin faptul că îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul din sânge.

Datorită conținutului bogat în antioxidant (în special polifenoli), prazul luptă împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor cronice cauzatoare de diabet, obezitate, ateroscleroză, artrită, inflamația alergică a căilor respiratorii și cancer.

Sursa rețetei: “Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Va multumim foarte mult !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.