Tinctura de CEAPĂ are efecte antibiotice și elimină toxinele din sânge – leac pentru răceală, bronșită, anemie, litiază urică și prostatită

La fel ca și usturoiul, ceapa are proprietăți antibiotice și antiseptice pentru intestin și sistemul respirator. Este recomandată în răceală, răgușeală, gripă și bronșită. Pliniu cel Bătrân spunea că ceapa este cel mai bun remediu pentru tratarea ascitei.

Tinctură de Ceapă Rețetă

Tinctură de Ceapă Rețetă

Indicațiile terapeutice ale cepei

– Răceală, răgușeală, guturai, astm, bronșită
– Anemie
– Astenie, surmenaj
– Fermentații intestinale
– Litiază urică și biliară
– Paraziți intestinali
– Reumatism, gută, azotemie, artritism
– Prostatită
– Diabet, obezitate

Cea mai puternică acțiune terapeutică a cepei este cea diuretică, prin care ajută la dizolvarea și eliminarea ureei, a acidului uric, precum și a clorurii de sodiu.

Ceapa este și un bun detoxifiant al sângelui, ajutând la purificarea și fluidificarea lui, prevenind astfel tromboza, infarctul și ateroscleroza. Ceapa este ușor hipoglicemiantă și vermifugă.

Tinctură de ceapă – rețetă

Tinctura de ceapă este un preparat medicinal extraordinar. Alcoolul ajută la extragerea unei cantități cât mai mari din substanțele active ale cepei, astfel încât preparatul obținut va fi mult mai valoros din punct de vedere terapeutic decât consumul de ceapă crudă ca atare.

Rețeta este foarte simplă. Ceapa se zdrobește și se pune într-un borcan. Se toarnă peste ea o cantitate egală de alcool. Se lasă la macerat 10 zile, apoi se strecoară.

Se consumă câte 1 linguriță de tinctură, de 2 ori pe zi, diluată cu 100 ml de apă, înainte de masă. O linguriță se ia înainte de masa de prânz, iar a doua se ia înainte de culcare.

Bărbații care suferă de prostatită pot face câte o cură de 10 zile pe lună cu această tinctură, urmată de o pauză de 20 de zile, de 6 ori pe an.

Ceapa este contraindicată celor care suferă de hiperaciditate.

Surse:
„Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu
„Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovdiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.