Tincturi

Tinctura de SUNĂTOARE ajută în curele de dezintoxicare și la vindecarea afecțiunilor stomacale și venoase

//Adaugă comentariu

Sunătoarea este o plantă de leac excepțională. Este folosită de secole pentru tratarea rănilor, afecțiunilor nervoase, stomacale și renale. Este bogată în compuși cu proprietăți anti-depresive, antivirale și fitodinamice (hipericină, pseudohipericină), astringente, antiinflamatoare, antihemoragice (flavonoli), diuretice, colagoge, vasodilatatoare, sedative, anti-tumorale, anti-diareice […]

Cum să faci TINCTURĂ de COADA-ȘORICELULUI – utilă pentru afecțiunile respiratorii, stomacale, biliare și cutanate

//Adaugă comentariu

Coada-șoricelului are o forță vindecătoare uriașă. Această plantă medicinală are proprietăți antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare, hipotensive, anti-trombotice, hipoglicemiante, astringente, antifungice, emenagoge, tonice și analgezice. Este în mod deosebit utilă femeilor și copiilor. Ajută la reducerea febrei, scurtează durata unei răceli sau […]

Cum putem prepara TINCTURI fără ALCOOL

//Adaugă comentariu

Foarte mulți autori susțin că tinctura reprezintă cea mai eficientă formă de administrare a unui produs terapeutic. Prin macerarea îndelungată se extrag deplin principiile active ale plantei, iar remediul este mult mai concentrat. Tinctura are de asemenea un termen de […]

TINCTURA de LEURDĂ are proprietăți ANTITUMORALE, ANTIBIOTICE, IMUNOSTIMULATOARE (rețetă video)

//Adaugă comentariu

Această verdeață cu o aromă primăvăratică de usturoi este înzestrată cu proprietăți medicinale uimitoare: imunostimulatoare, antibacteriene, antiseptice, antivirotice, antifungice, expectorante și bronhodilatatoare. Substanțele din leurdă ajută sistemul imunitar să pună în mișcare celulele imunitare care ne apără de agenții infecțioși. La […]

Tinctură de USTUROI VERDE și MENTĂ – rețetă pentru scăderea TENSIUNII arteriale

// 1

Usturoiul verde este un tonic extraordinar pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos. Are proprietăți cardioprotectoare, anti-coagulante, anti-trombotice și anticancerigene puternice. Consumul de usturoi a fost asociat îndeosebi cu scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și trigliceridelor, cu protejarea vaselor de sânge […]