Siropuri

Sirop de MURE cu MIERE și MENTĂ, la rece

//Adaugă comentariu

Fructele de pădure sunt atât de sănătoase, încât nu merită să le combinăm cu foarte mult zahăr și să le fierbem, sub formă de dulceață sau sirop. Este bine, pe cât se poate, să le consumăm proaspete, cât sunt în […]

Șerbet de TRANDAFIRI de grădină

//Adaugă comentariu

Trandafirul care se folosește în scop culinar sau medicinal este trandafirul de dulceață, numit Rosa damascena sau Rosa centifolia. Cele mai bune soiuri sunt trandafirii cu o culoare aprinsă și cu un miros dulce, puternic. Cu cât mai intens este […]

Socată FĂRĂ zahăr (rețetă)

// 9

Probabil că mulți dintre voi căutați o rețetă de socată fără zahăr, care să nu dăuneze sănătății, nici siluetei. O variantă ar fi să folosiți miere sau un alt îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau sucanat. La rețeta pe […]

Sirop de CĂPȘUNI cu miere, fără fierbere

// 1

Profitați cât sunt căpșunile în sezon, aceste inimioare roșii, pline de dulceață, vitamine și antioxidanți, pentru a prepara din ele dulceață sau sirop. O altă metodă bună de conservare este prin congelare. Astfel le putem avea la îndemână pe tot […]