SIROP de VIȘINE sănătos – fără zahăr și fără fierbere

Rețetele la rece sunt cele mai bune metode de conservare a substanțelor nutritive din alimente. Prin fierbere, preparatul iese mai delicios, însă procesul termic distruge o mare parte din vitaminele regăsite în fructe și plante.

Un alt avantaj al siropurilor la rece este că se prepară foarte rapid. Vara, când este foarte cald, ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să stăm ore întregi lângă aragazul încins, supraveghind cratița cu sirop sau gem.

visine

Dacă vreți să faceți sirop de fructe, alegeți această variantă, fără zahăr și fără foc. Conține miere de albine, ceea ce îl face 100% natural și extrem de sănătos, inclusiv pentru copii.

Sirop de vișine fără fierbere și fără zahăr – rețetă

Puteți folosi orice alt tip de fructe vă plac pentru sirop, păstrând cantitățile și modul de preparare. Se pot folosi cireșe, căpșuni, zmeură, coacăze, cătină, mure, dude, afine etc.

Ingrediente

• 850 g de vișine
• 500 g de miere
• ½ lămâie

Preparare

Spălați bine fructele în apă rece și sortați-le pe cele fără pete sau alte imperfecțiuni. Scoateți sâmburii și puneți fructele în bleder. Mixați până când se fac pastă. Strecurați și cântăriți sucul rezultat.

Din cantitățile listate ies circa 500 ml de suc de vișine. Mierea adăugată trebuie să aibă o cantitate egală, adică tot 500 g.

vișine

Amestecați sucul de vișine cu mierea de albine și sucul proaspăt stors de la lămâie, până la omogenizare.

Turnați siropul rezultat în sticle de sticlă, și lăsați-le într-un loc răcoros, între 7 și 14 zile. După această perioadă de macerare, siropul este numai bun de băut. Se poate păstra la frigider sau în cămara din casă.

Se servește diluat cu apă plată sau minerală. Sau se poate folosi ca topping pentru clătite, sau îndulcitor pentru smoothieuri și alte deserturi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]