Sirop din fructe de SOC și GHIMBIR – cel mai puternic medicament ANTIVIRAL natural!

Fructele de soc sunt unul din cele mai grozave medicamente ale naturii. Aceste bobițe mici și violet închis, care pătează tot ce ating, sunt foarte bogate în antioxidanți.

Au proprietăți antimicrobiene remarcabile. Studiile au arătat că sunt eficiente atât împotriva bacteriilor, cât și a virusurilor. Mai mult decât atât, au capacitatea de a stimula sistemul imunitar, mărind rezistența organismului la boli și infecții.

Sirop de Soc Rețetă

La noi în țară, fructele de soc sunt cunoscute îndeosebi pentru proprietățile lor detoxifiante și anti-obezitate. Foarte mulți autori de rețete naturale le recomandă în curele de slăbire, îndeosebi sub formă de tinctură.

Fructele de soc se culeg la mijlocul toamnei. Se taie ciorchinii cu un foarfece, după care se spală și se folosesc la preparate medicinale, sau se lasă la uscat pe calorifer ori pe o sobă. Sunt uscate bine când devin ca stafidele. Se păstrează în pungi de hârtie, în locuri uscate și întunecoase.

______________________________________________________________________________________________________ 

Sirop de soc – rețetă

Vă propunem o rețetă simplă din fructe de soc, care se poate dovedi eficientă în perioada iernii, când se înmulțesc cazurile de răceală și gripă. Este un adjuvant natural pentru creșterea imunității, mai ales pentru copii.

Adaosul de ghimbir și miere face din acest sirop un medicament antiviral și imunostimulator mult mai puternic. Datorită gustului foarte dulce și aromat, acest sirop poate fi folosit și ca topping sănătos pentru clătite, înghețate sau alte deserturi. 

Ingrediente

• 270 ml de apă
• 350 g de miere
• 60 g de fructe de soc uscate sau 150 g de fructe proaspete
• 1 lingură de ghimbir ras
• 1 băț de scorțișoară Ceylon

Preparare

Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați fructele de soc, ghimbirul și scorțișoara. Acoperiți cu capacul și așteptați să fiarbă.

Când începe să clocotească, luați capacul, amestecați puțin și dați focul la mic. Puneți din nou capacul și lăsați să fiarbă îngăduit până când lichidul scade la jumătate. S-ar putea să fie nevoie de circa 45 de minute.

Mutați oala pe un tocător de lemn și pasați fructele cu instrumentul de zdrobit cartofii pentru piure, pentru a obține mai multă zeamă.

Strecurați apoi lichidul printr-o sită cu găuri mici, așezată deasupra unui bol. Presați bine fructele din sită pentru a extrage tot sucul.

Lăsați lichidul să se răcorească la temperatura camerei, pentru a putea adăuga mierea și a obține un sirop cât mai bogat în substanțe nutritive și eficient din punct de vedere terapeutic.

După ce s-a răcit bine, adăugați mierea și amestecați până la omogenizare cu o lingură de lemn. Turnați siropul obținut într-un recipient cu buză, pentru a-l putea transfera mai ușor în sticle sau borcane. Păstrați siropul la frigider.

Atenție, nu consumați fructele de soc în cantități mari, deoarece sunt foarte concentrate și puternice, și pot cauza reacții adverse ușoare sau grave: vomă, arsuri stomacale, inflamații ale gâtului, tulburări de respirație. 

Video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.